Şehir Yaşamından Uzaklaşma İmkanı Veren Bir Ev

Şehir Yaşamından Uzaklaşma İmkanı Veren Bir Ev

Atelier Gratia tarafından tasarlanan, şehir yaşamından uzaklaşma imkanı veren bir "sığınak" olacak şekilde planlanan, Tayvan'ın Kaohsiung kentindeki avlulu ev, origamiden ilham alan köşeli bir açık beton duvarla çevrelendi.

Star House, olarak adlandırılan, yoğun kentsel alandaki caddede bulunduğundan, dört katlı ev, yemyeşil bir avlu bahçesine bakan bir dizi balkon ve terasla içe doğru çevrilmiş.

Mahremiyeti korumak için, evin çıplak beton cephesi, kuzey cephesinde, takımyıldızları gibi görünecek şekilde tasarlanmış bir dizi küçük, dikkatlice yerleştirilmiş pencere, açılı bir açıklıkla kesilmiş.

U şeklinde düzenlenmiş binanın genişliği dar tutularak avlunun boyutu maksimuma çıkarılmış, tüm iç mekanın iyi aydınlatılması ve havalandırılması sağlanmış.

Tasarımcılar, “Evin kütlesi, iki tipolojinin bir melezidir: bir sıra ev ve bir avlu evi”, diye açıklıyor ve ekliyor “İlki şehirle bir diyalog kurarken, ikincisi sakinleri için korunaklı bir sığınak oluşturuyor.”

“Tüm kolonları ortadan kaldıran bir duvar döşeme taşıyıcı sistemi ile her oda, bir yansıma göleti ve bir zen bahçesinin bulunduğu avluya engelsiz bir görüşe sahip.”

Star House’un üç yatak odası, merkezi gölete bakan teraslara açılan bir ofis ve çay odası içeren zemin kat seviyesinin üzerine yükseltilmiş.

Birinci katta, her ikisi de özel mutfak alanlarına sahip geniş bir oturma alanı ve yemek alanı, avlunun iki yanında yer alıyor, cam korkuluklu balkonlara açılıyor.

Evin doğu ucundaki bir merdiven her katı birbirine bağlıyor. İç mekanlar, tüm alanlara ışık ve görüş sağlamak için tasarlanmış büyük boy pencerelerden görülebiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın