Şehir planlamasına üniversite desteği

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü öğrencileri, bitirme tezleri kapsamında Dinar, Sandıklı ve Bolvadin ilçelerinin mahalle mahalle analizini yaparak, çevre düzeni planlarını hazırlayacak.

Proje kapsamında Dinar’da görev yapacak öğrenci ve öğretim görevlileri, Dinar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda sunumlar yaptı. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Ergün, burada yaptığı konuşmada, öğrencileri her yıl bitirme tezi çalışmaları çerçevesinde bir ilçeye götürdüklerini bildirdi. Bu yıl Afyonkarahisar’m bazı ilçelerinde çalışmayı tercih ettiklerini belirten Prof. Dr. Ergün, şöyle konuştu; “Üç grubumuz var. Biz Dinar’da çalışacağız, diğer iki grubumuz ise Sandıkh ile Bolvadin ilçelerinde çalışmalar yapacak. 8’inci yarıyıl öğrencileri, 7 yarıyılda öğrendiklerini tüm bilgileri bir araya getirip bu ilçenin planını yapacak. Bu dönem sonunda da teslim edecekler. Üç jürileri var. Öğrencilerimiz burada hazırlayacakları tüm bilgileri, jüri heyetine üç kez sunacak. Sonuçta başarıh olurlarsa mezun olacaklar. Bize ilçede konaklama ve araç tahsisi yapan Belediye Başkanımız Saffet Acar’a, üniversitemiz adına teşekkür ederim.” Prof. Dr. Ergün, kendisinin yanı sıra Prof.Dr. Mehmet Ocakçı, Doç.Dr. Azime Tezer, Doç.Dr. Engin Eyüboğlu, Şehir Plancısı Sevim Filiz, Araştırma Görevlisi Ceyda Sungur ile 15 öğrencinin, Dinar’da fiziksel ve sosyal analizler gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

Sandıklı’da Yapılacak Çalışmalar

Sandıklı’da çalışma yürütecek ekip, Belediye Başkanı ismail Elibol’u makamında ziyaret etti. Elibol, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçe hakkında bilgi verdi. Sandıklı’nın günden güne gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğunu dile getiren Elibol, şunları kaydetti: “İlçemiz, konumuyla birçok yatırımcının ilgi odağı olmaya devam ediyor. Biz de ilçemizin gelişmesi için yatırımcılara her konuda destek oluyoruz. Büyüyen Sandıklı’da uzun bir aradan sonra imar planında revizyon yaptık. Eski mahallelerimizde yollar çok dar ve iki araç yan yana geçemiyor. Bu yüzden ilçemizin yeniden gelecek 50 yıh kapsayacak şehir palanına ihtiyaç duyuluyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın