Şehir Plancıları Odası’nda Görev Değişikliği: Esra Oğuz II. Başkan

Şehir Plancıları Odası yönetim kurulunda görev değişikliği yaptı. Görev değişikliği ile yönetim kurulunda üye sıfatıyla görev alan R. Esra Oğuz ikinci başkan oldu.

Şehir Plancıları Odası 20 Kasım’daki Yönetim Kurulu toplantısında görev değişikliğini gündem yaptı. Görev değişikliği ile yedi kişiden oluşan oda yönetim kurulunda üye olarak görev alan R. Esra Oğuz ikinci başkan oldu. İkinci başkan olarak görev yapan Ayşe Işık Ezer ise yönetim kurulundaki görevine üye olarak devam edecek.

Görev Değişikliğinde 4. Kadın Kurultayı Damgası

TMMOB 4. Kadın Kurultayı’nda TMMOB’deki erkek egemen yapıyı protesto eden TMMOB’li kadınlara karşı TMMOB Yürütme Kurulu şiddet ve saldırı içerikli bir açıklama yayımlamış, açıklamada R. Esra Oğuz hedef gösterilmişti. Ayşe Işık Ezer ise kurultayın ikinci günü protesto eden kadınları TMMOB düşmanı bir odak olarak gösteren önergenin imzacıları arasında yer almıştı. Önerge kurultay delegelerinin yoğun tepkisiyle geri çekilmişti.

ŞPO yaptığı açıklamadan sonra görev değişikliği ile Esra Oğuz’a ve TMMOB’li kadınların mücadelesine bir kez daha sahip çıktı.

Etiketler

Bir yanıt yazın