Şehir Plancıları, imar revizyonu için bastırıyor

İzmir'in Anayasası olan 1/25000 ölçekli Kentsel Bölge Nazım İmar Planı'nın açtıkları dava sonuca İzmir 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi basın toplantısı düzenledi.

Plan’ın iptalinin başıboşluk, tamamen bir belirsizlik anlamına gelmediğin belirten Zeki Yıldırım, “Büyükşehir Belediyesi”nden beklentimiz bir an önce revizyon plan hazırlamasııracak çalışmaları yapmasıdır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Odanın itirazlarını dikkate almaları olduğunu beilrten Yıldırım, “İtirazlarımız dikkate alınırsa zaten bir dava süreci olmayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

İptal kararları
Nehir Yüksel ise mahkemenin iptal kararını 3 ana başlıkta toplanabileceğini söyledi. İlk nedenin nüfus kestirimindeki yanlış olduğunu belirten Yüksel, İkinci nedenin sanayi alanlarındaki artış, üçüncünün ise doğal afetlerle ilgili risklerin azaltılmasına yönelik planlamaların alt ölçekli planlara bırakılması olduğunu söyledi.

Değişiklik tamamlanacak
Kocaoğlu, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin açtığı davada İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin iptal ettiği Nazım İmar Planı’nın revizyonunu en kısa zamanda tamamlayacaklarını söyledi. Kararının iptali için Danıştay’a itiraz dilekçesi hazırlandı. Büyükşehir Belediyesi Planlama Daire Başkanlığı da, mahkeme kararındaki eleştiri ve eksiklikleri dikkate alarak yeni bir revizyon plan hazırlıklarına başladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın