Şeffaf ve Beyaz

Fran Silvestre Arquitectos tarafından tasarlanan ve 2018 yılında tamamlanan Hofmann House, Valensiya'da bulunuyor.

Bahçelerle çevrili arsa, uzaktan deniz manzarası ve kokusu… Bunlar, mimarlık ofisine göre projenin tasarımında ilham verici unsurlar olmuş.

Planın uzun kenarı boyunca uzanan “T” şeklindeki çatı strüktürü hem mahremiyet sağlarken hem de denizin hissedilmesini ve yaz aylarında güneyden gelen güneş ışınlarının kontrol edilmesini sağlıyor.

Aynı zamanda üzerinde yürünebilen geniş çatı yüzeyi bütün manzaranın keyfini çıkarılmasını da sağlıyor.

Kompakt bir yaşam alanına sahip dikdörtgen biçimli konutta mekanlar doğal eğime göre uyarlanmış.

Arsanın daha sessiz olan bölümünde yatak odaları bulunurken, konsol tarafından gölgelenen ana yaşam alanı, dış mekanlar ile süreklilik halinde. Çalışma odası ise konutun en güzel manzarasına sahip.

Etiketler

Bir cevap yazın