Şeffaf Minyatür Dağ Köyü

The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art, Wangwei studio tarafından tasarlanan okul, hızlı kentleşme süreci sonucu ortadan kaybolan, Çin'in kırsal okullarına dikkat çekmek için tasarlandı.

Toplam 2.604 metrekarelik bir alanı kapsayan Fuwen İlköğretim Okulu, yetersiz fiziksel koşuları ve öğretmenleri ile Çin’in kırsal kesimindeki geri kalmış okullarından birisiydi. The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art, Wangwei studio tarafından yeniden inşa edilen okul artık daha çok çocukların doğada özgürce büyüdüğü bir yuva gibi.

Tasarımcılar, kırmızı, mor tonlarında polikarbonat paneller, çatıda yerel kiremitler, zeminde mozaik döşeme, bambu görünümlü plastik levhalar ve kendi kendine katlanan pencere ve kapılar birleşerek çocukların dağlar, yıldızlar, gökyüzü ile konuşabilecekleri bir dünya yaratmış.

Okulun tasarımında bölgede aşina olunan gri-kırmızı eğimli çatı ve tepelerden ilham alındı. Merdivenler, halat köprüler, yamaçlar ve koridorlar birleşerek dağlardaki dolambaçlı yollara benzeyen bir kanal oluşturuyor. Bambu ormanı, meyve ağaçları, dağ çiçekleri ve küçük havuzla iç içe geçiyor.

Kanal, farklı yükseklikteki çeşitli temalı kır evlerini ve çocukların sınıflarını, okuma ve oyun odalarını, bir minyatür dağ köyü dünyasına dönüştürüyor.

Kırsal kesimde yer almasına rağmen, projede yerel, düşük teknolojili “geleneksel” bir inşaat yöntemi yerine çevresel olarak verimli, ekonomik ve modern prefabrik hafif yapılar kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın