Şeffaf Havuzlu Brütalist Konut: Villa Cava

Şeffaf Havuzlu Brütalist Konut: Villa Cava

Meksikalı mimarlık ofisi Espacio 18 Arquitectura, Tulum'da, tavanlarından birinde yüzme havuzunu gösteren dairesel bir pencere bulunan beton bir tatil evi tasarladı.

Villa Cava, Tulum’un Aldea Zamá mahallesinde yemyeşil bir bitki örtüsüyle çevrili, brütalizmden esinlenen bir ev. İki kata bölünmüş ev ayrıca bir çatı bahçesine sahip.

Espacio 18, evi tasarlarken Meksika’nın Yucatán Yarımadası’nda bulunan antik batık su dolu kireçtaşı çukurları ve mağaralar olan cenote‘lerden ilham almış.

Carla Osorio ve Mario Ávila, “Beton, Tulum’un nemli ortamına ve kasırgalara uyum sağlayacak, bakım gerektirmeyen zamansız bir mimari arayışının sonucuydu,” diye açıklıyor.

“Yaşanabilir bir heykel” olarak tanımlanan Villa Cava’ya, mevcut iki ağacın etrafına inşa edilen ve bir merdivene açılan çift yükseklikteki geometrik bir girişten giriliyor.

Bu koridor, tavandaki çarpıcı dairesel bir pencere tarafından aydınlatılıyor ve alttan çatıdaki yüzme havuzunu ortaya çıkarıyor. Mavi renkli ışık açıklıktan süzülerek mağara atmosferini güçlendiriyor.

Açık planlı bir mutfak, bir çalışma odası ve havadar bir yaşam alanının yer aldığı birinci katta ayrıca bir havuz daha bulunuyor.

Özel yatak odaları ve banyolar, dokuz metre yüksekliğindeki tavanların ve çeşitli çatı pencerelerinin iç mekanlara bol miktarda doğal ışık sağladığı ikinci katta yer alıyor.

Bu alanlarda iç mimar Kayla Pongrac hafif ahşap ve nötr tonlu mobilyalar tercih ederken, pürüzsüz beton zeminler ve duvarlar evin dış cephesini yansıtıyor.

Çatı katında ek açık hava oturma alanı bulunuyor ve çevredeki ağaçların manzarası sunuluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın