Sefaköy’de ‘6 katı yık, 2 kat yap’ sorunu

İstanbul'da birçok ilçede kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Küçükçekmece'de nüfusun büyük bir bölümünün yaşadığı Sefaköy'de ise kimse binasını yıktırmak istemiyor.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Vatandaşa 6 katlı binanı yık, 2 katlı yap demek zor” dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, 715 bin nüfuslü Küçükçekmece’de 450 bin kişinin yaşadığı bölgenin dönüşmesi gerektiğini açıkladı.

İlçede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor ancak nüfusun büyük bölümünün yaşadığı Sefaköy için durum farklı.

Yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığı Sefaköy’de kentsel dönüşümün zora girdiği yerlerin başında geliyor. Havalimanına çok yakın bir noktada bulunan Sefaköy’de uçakların inişi ile kalkışında sorun yaşanmaması için 3 kattan fazla imar verilemiyor.

Binaların ise çoğunluğu 5 ya da 6 katlı. Ancak yıkıldıkları zaman bir daha yerlerine aynı yükseklikte binalar inşa edilemeyecek.

Aziz Yeniay, “Havalimanındaki uçuşlardan dolayı kısıtlı bölgedeyiz. Geçmişte vatandaş bir şekilde binasını yapmış 4 kat 5 kat şu anda vatandaşın binasını yıktırdığımızda 2 kattan fazla yaptıramıyoruz. Vatandaşa “6 katlı binanı yık, 2 katlı yap” dediğimiz anda bunun teknik karşılığı yoktur. Önümüzde birinci derecede zorluk sivil havacılığın getirdiği kuralllardır. Bu mutlak suretle aşılmalıdır ama şu ana kadar aşamadık” dedi.

Sefaköy’de yaşayanlar da çözümün bir an önce bulunmasını istiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın