Seçim bitti, yıkım başladı

Yıkımlara karşı 4 yıldır direnen Dikmen Vadisi'ne bugün yine yıkım ekipleri geldi. Seçimin hemen ardından evlerinin yıkılmak istenmesine tepki gösteren mahalle halkının üzerine geri çekilen polis halka gaz bombalarıyla müdahale etti.

1 Şubat 2007’de ilk kez polis saldırısına maruz kalan Dikmen Vadisi halkı bu sabah yeniden çevik kuvvet ve yıkım ekiplerini karşılarında buldu. Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi 4. v 5. etaplarda yıkım yapmak için gelen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yüzlerce polis ile birlikte vadiye çıkarma yaptı. Erol Çelebi’ye ait eve çevik kuvvet ekipleriyle birlikte gelen yıkım ekibi, Çelebi’den evi boşaltmasını istedi.

Gazetemize konuşan Çelebi, yıkım ekibinin elinde yıkım kararı olmadan evini yıkmaya çalıştığını belirtti. Çelebi, “Bakın eşyalarımızı apar topar dışarı çıkarttık. Ama sorduğumuzda ‘yıkım izni yok’ dediler. Biz de o zaman ‘yıktırmayız’ dedik. Halkın da tepkisi olunca evimiz tamamen yıkılmadan kurtuldu” dedi.

Dikmen Barınma Hakkı Bürosu Temsilcisi Tarık Çalışkan da, Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıldır yıkım yapmak için her türlü fırsatı değerlendirdiğini, insanların sabahın erken saatlerinde evlerinin yıkılmak istendiğini bildirdi. Belediye’nin yıkım tehditiyle yıldıramadıklarını, ev vaadiyle kandırdığını kaydeden Çalışkan, “bizim hep söylediğimiz şudur, evimize karşılık ev istiyoruz. Villa, köşk istemiyoruz. Bize hakkımızı verin” dedi.

‘VAZGEÇMEYECEĞİZ’
Saldırı tehditi nedeniyle halkın her gün travma yaşadığını söyleyen Çalışkan, “her gün saldırı olacak, diye düşünmekten hayatımızı yaşayamaz olduk. Ama direnişimizden vazgeçmeyeğiz” dedi. Bu sabah yapılan saldırıyla “nabız yoklaması” yapıldığını bildiren Çalışkan, halkın yıkıma nasıl tepki vereceğini görmek için bir evin yıkılmaya çalışıldığının altını çizdi. Belediye’nin Ankara’nın başka bölgelerinde ev vaat ettiğini ama Vadi’den ayrılan hiç kimsenin ev sahibi olamadığının altını çizen Çalışkan, buraya ne Çankaya’dan ne de Büyükşehir’den hizmet gelmemesine karşın biz buradan, yıllardır oturduğumuz evlerimizden vazgeçmeyeceğiz. Direnişimize de devam edeceğiz” dedi.

Vadi’ye inen yollarda lastik yakarak yıkım ekiplerinin bölgeye girmesini engellemeye çalışan Dikmen Vadisi halkı, saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını belirttiler.

Etiketler

Bir yanıt yazın