Schneider Electric’in Manisa Fabrikası’na BREEAM Yeşil Bina Sertifikası

Schneider Electric'in Manisa Fabrikası, Türkiye'de in-use kategorisi BREEAM Yeşil Bina Sertifikası almaya hak kazanan ilk fabrika binası oldu. Tasarım, yapım ve işletme performansı açısından incelenen fabrikanın çevre dostu özellikleri tescillendi.

Schneider Electric, enerji verimliliği danışmanlığı yetki belgesiyle, işletmelere entegre bina otomasyon sistemleri sunarken, kendi üretim tesislerini unutmuyor ve dünya kaynaklarının sürdürülebilirliği için öncülük ediyor.

BREEAM Yeşil Bina Sertifikası, sürdürülebilir ve sağlıklı binalara veriliyor

BREEAM Sertifikası almaya hak kazanan Schneider Electric Manisa Fabrikası, benzer üretim yapan fabrikalara göre daha az enerjiye ihtiyaç duyuyor ve kaynakları daha verimli kullanıyor. İsletme giderleri de benzerlerine göre düşük olan binanın kullanım ömrü daha uzun. BREEAM Sertifikası sahibi binalar, çalışanlar için daha sağlıklı ortamlar sunmaları açısından da fark gösteriyor.

Dünyanın en yaygın çevre dostu bina değerlendirme ve sertifika sistemi BREEAM, binaları tasarım, yapım ve işletme performansı gibi on ana başlık altında inceliyor. Değerlendirme sonucunda, binalar performanslarına göre notlanıyor ve çevreci özelliklerine göre Pass, Good, Very Good, Excellent ve Outstanding olmak üzere derecelendiriliyor.

Schneider Electric’in Manisa Fabrikası’ndan ortalamanın üstünde başarı
Enerji yönetimi konusunda dünya çapında uzman Schneider Electric’in Manisa Fabrikası “asset” kategorisinde “very good”, “building management” kategorisinde ise “Excellent” derecesinde skor elde etmesiyle de dikkat çekiyor.

Schneider Electric Enerji Verimliliği Müdürü Cihan Karamık; “Dünyada “asset” kategorisinde verilen tüm sertifikaların sadece %13’ü “very good”‘; “building management” kategorisinde ise tüm sertifikaların sadece %3’ü “Excellent” derecesine sahip. Tüm dünyada yürütülen BREEAM sertifikasyon işlemlerinde Outstanding skoru ise bugüne dek hiçbir bina tarafından elde edilemedi. Schneider Electric Manisa Fabrikası, BREEAM skoru açısından ortalamanın üstünde bir başarı seviyesi gösteriyor.” sözleriyle Schneider Electric’in BREEAM başarısını değerlendirdi.

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkan Yardımcısı ve TURKECO İnşaat ve Enerji Ltd. CEO’su Dr. Duygu Erten ise yaptığı değerlendirmede, İngiliz Yeşil Bina Araştırma Kurumu (BRE) tarafından geliştirilen ve enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik alanında birçok kritere göre yapılan inceleme sonucu yeşil bina standartlarına uyduğu kanıtlanan binanın, BREEAM sertifikasının Very Good ve Excellent olarak iki en yüksek kategoride almasının sektörde örnek teşkil etmesini dilediklerini belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın