Schemata Architects’ten Seto Denizi Manzaralı Ev

Schemata Architects, Seto İç Denizi'ndeki bir adadaki eve bir konuk evi ile bağımsız bir salon içeren bar alanı ekledi.

Tokyo merkezli ofis, arsanın sahibi tarafından tepenin yukarısındaki mevcut bir eve eklenmek üzere çocuklar için Dokubo adlı bir konuk evi ve yetişkinler için El Amigo adlı bağımsız bir salon ve bar alanı olmak üzere iki yeni yapı oluşturmak üzere görevlendirilmiş.

Konuk evi, her biri tepenin üstündeki bir koridordan erişilen ve sarkan çelik çatıya bağlı küçük çelik tel makaralardan oluşan bir sistemle kaldırılabilen tam yükseklikte bir pivot pencerede sona eren beş küçük yatak odasından oluşmuş.

Yapının doğu ucunda küçük bir duş, tuvalet ve giyinme odası yer almış ve burada çelik bir sarmal merdiven ile tepenin daha yukarısındaki ana eve giden ve üzerine çıkılabilen bir çatı tasarlanmış.

Yatak odaları ahşap ve kızılımsı kahverengi çelikten hafif bir yapı içinde otururken koridor yokuşa inşa edilmiş açık beton bir istinat duvarı ile sarılmış.

Yokuşun ilerisinde tasarlanan El Amigo adlı bar ve bağımsız salon alanı sığınak benzeri bir görünümde inşa edilmiş. Bar alanı, bir samimiyet hissi sunmak için tepeye gömülü ve manzaraya hakim olabilmesi için geniş pencerelerle çevrili şekilde tasarlanmış.

İç kısımda, salonun yer altına gömülü yapısı, bir ada tezgahını saran ve ortasına çöken kaba, çıplak taş duvarlarla vurgulanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın