Saunders Architecture, Norveç Gölü’ne Bakan Konut tasarladı

Saunders Architecture, Norveç Gölü’ne Bakan Konut tasarladı

Saunders Architecture, Norveç'in Bergen yakınlarında, Nordås Gölü'nün manzarasını bakan, metal kolonlar üzerinde yükseltilmiş, heykelsi forma sahip, ahşap kaplı bir ev tasarladı.

Villa Grieg olarak adlandırılan proje, iki yatak odalı bir evi bir müzik stüdyosu ile birleştiriyor.

Mimarlık ofisi, 1880’lerde yakındaki bir villada yaşayan Norveçli besteci Edvard Grieg’in soyundan gelen bir kişi tarafından görevlendirildi.

Yeni konut projesi, Edvard Grieg’in orijinal evinde bulunan hem programdan hem de manzarayla olan ilişkiden ipuçlarını alarak, bu tarihi binalarla aynı hizada oturuyor.

Villa Grieg’in planı, zemin kat seviyesindeki daha yalıtılmış bir müzik stüdyosundan, piloti üzerinde yükseltilmiş camlı, açık bir yaşam alanına ve gölün dramatik manzaralarını çerçeveleyen, kademeli olarak yukarı doğru hareket eden sürekli bir çizgi olarak tasarlandı.

“Neredeyse kendi etrafını saran tek bir çizgi çizmek ve gökyüzüne doğru heykelsi bir hareket tasarlamak istedik.”

Müzik stüdyosunun eğimli çatı çizgisi yavaş yavaş yerden yükseliyor ve tüm yapı, çevreye uyum sağlamak için yavaş yavaş havalanacak ve gri renge dönüşecek olan Kebony kereste ile kaplandı.

“Yapının ormanla karışmasını istedik. Kebony ahşabı griye dönüyor ve doğal peyzajın patinasını kaplıyor… Neredeyse manzaradan fırlayan bir kaya gibi görünüyor.”

Yukarıda, oturma, yemek ve mutfak odasındaki neredeyse tam yükseklikte bir şerit pencere batıya doğru göle bakarken, kavisli bir cam bölüm içeriye doğru orta avluya bakıyor ve yatak odalarındaki büyük pencereler manzarayı çerçeveliyor.

Ahşap zeminler ve beyaz boyalı duvarlar, minimal iç mekanları tamamlarken, mutfak alanında zıt bir brüt beton duvar ve taş ada bulunuyor.

Etiketler

Bir cevap yazın