Saruhan Göreve Başladı

Göreve iade edilen Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan görevinee başladı. Sabah saatlerinde belediyeye gelen Saruhan'ı çok sayıda Yalıkavaklı karşıladı.

2010 Ağustos ayında İç İşleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Mustafa Saruhan mahkeme kararıyla göreve iade edildi. Göreve iade yazısını Çarşamba günü alan Saruhan Perşembe sabah saatlerinde belediyeye geldi.

Mustafa Saruhan’ı bekleyen kalabalık, aracından inen başkanı alkışlarla karşıladı. Başkan Mustafa Saruhan ise vatandaşlarla tek tek selamlaştı.

Selamlaşmanın ardından 21 ay sonra belediyeye görevli olarak giren Saruhan başkanlık makamına geçti. Başkanlık makamında Saruhan’ı Belediye Başkan Vekili Nevcihan Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi Okan Özsu ve belediye meclis üyeleri karşıladı. Nevcihan Özcan, Başkan Saruhan’a çiçek vererek “Hoş geldiniz, hayırlı olsun” dedi.

Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Mustafa Saruhan gazetecilerin sorularına, ” Çok şey var söylenecek aslında ama pek bir şey de yok. Kamu görevi yapan herkesin başına gelebilecek bir olay. Allah nasip ederse gücümüzün son damlasına kadar, görev süremizin son dönemine kadar çalışacağız. Hakkımızda hayırlısı olsun. Yaşadığımız coğrafya, ülkemizdeki şartlar ne olursa olsun görevimizi yapmak durumundayız. Çevremizdeki oluşumlar her ne kadar zorlu olsa da ona göre hareket etmeliyiz. Çevremizi de ona göre oluşturmalıyız. Bu zeminler kaygan, Bodrum’da kamu görevi yapmak oldukça zor. Bugüne kadar arkadaşlar benim yokluğumda ellerinden geleni yaptılar. Bundan sonra yeni bir enerjiye ihtiyacımız var. Bundan sonra bu enerjiyi yaşatmalıyız. Ben bu enerjiyle doluyum” şeklinde konuştu.

Mustafa Saruhan’ın görevden alınmasının ardından başkan vekilliğini yürüten Nevcihan Özcan ” Görevi teslim etmekten dolayı mutluyum. Başkanımıza hayırlı uğurlu olsun. Bugüne kadar bana destek veren meclis üyelerine ve personelimize teşekkür ediyorum. Tekrar hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

CHP İlçe Başkanı Okan Özsu ise, “Yalıkavak Belediye Başkanımız Mustafa Saruhan uzun bir süre görevden uzaklaştırılmıştı. Kendisi hukuk tarafından görevine iade edildi.Partimiz, onun başarılı çalışmalarıyla ilgili hiçbir kuşku duymamaktadır” dedi.

Mustafa Saruhan’ı göreve başlamasının ardından onlarca Yalıkavaklı ziyaret etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın