Sarı Merdivenli Ev: Casa Suenos

Sarı Merdivenli Ev: Casa Suenos

Ale Estudio, Madrid'in Paseo del Rey bölgesinde, Parque del Oeste ve Madrid Kraliyet Sarayı’nın Moro Bahçeleri’ne yakın bir binada bulunan bu evi yeniledi.

Ale Estudio, 1962 yılında mimar Luis Gutiérrez Soto tarafından tasarlanan binada bulunan bir evi yeniledi. Gutierrez Soto, başkentteki çok sayıda konut projesinin mimarlarından ve hemen hemen tümünde gösterdiği imkansız gibi görünen kat planlarını çözmedeki becerisi ile tanınıyor.

Tasarımcı bu daireye üç kotta, çift yönlü müdahale ederek mekansal algının artırıldığı ve farklı kotların ilgi çekici mekansal bir oyun haline geldiği kesintisiz bir alan oluşturuyor. Sonucunda bütün bir mekan elde etmeyi başarıyor.

Tasarım, temel olarak mevcut yapının yeni dokular eklenerek sadeleştirilmesi üzerine. Akıllı renk seçimleri ile evin mekansal zenginliği vurgulanmış. Eski korkulukların daha hafif yeni korkuluklar ile değiştirilmesi gibi müdahaleler ile mekanın daha geniş algılanması sağlanmış.

Lomboz pencere aracılığıyla duş alırken Parque del Oeste’nin görülebilmesi mümkün kılınmış. Kitap sever ev sahipleri için bir sonsuz raf düşünülmüş. Bunlar ve sarı merdivenle gidilen özel oda gibi detaylarla küçük mimari oyunlar kurgulanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın