Sarı Irmak Dalgalarının Etkisi Altında Bir Sanat Müzesi

We Architech Anonymous (WAA), Çin'de Sarı Irmak'tan ilham alarak bir sanat müzesi tasarladı.

Pekin merkezli mimarlık ofisi; WAA tarafından Çin’in Yinchuan şehrinde gerçekleştirilen proje, sulak bir alan ile çöl arazisi arasında, özel bir bölgede yer alıyor.

Bölgenin zengin ekolojik tarihini, projenin önemli bir katmanı olarak ele alan tasarımcılar, Sarı Irmak’ın 1000 yılı aşkın süredir bölge üzerindeki jeolojik etkisini, müzenin üst üste binmiş cephe katmanları ile ifade ediyor.

Tasarımcılar, bu proje için, cam elyaf takviyeli beton (GRC) malzemesinden özel olarak üretilen, 1600 panelden oluşan bir cephe tasarımı önerdiler ve bu hassas tasarım için parametrik modelleme teknolojilerinden faydalandılar.

4 katlı, T plan şemalı proje, galeri, ek sergi alanları, konferans, tiyatro, restoran ve eğitim birimleri gibi mekanlar içeriyor.

İç mekanlardaki galeri boşlukları ile sağlanan bakış noktaları sayesinde sergi ve sirkülasyon alanlarını vurguladıklarını ifade eden tasarımcılar, galeri boşluklarını örten cam çatılarla bu algıyı daha da güçlendirdiklerini belirtiyor.

15.000 metrekarelik bir alana sahip olan MOCA Yinchuan, Çin’in kuzeybatı bölgesinde yer alan ilk çağdaş sanat müzesi olarak anılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın