Sardunya Adası’nda Yeni Bir Canlandırma Projesi

İtalyan mimar Fabrizio Leoni, Sardunya'da atıl durumdaki bir otelin yeniden kullanımına imkan verecek konut projesi tasarladı.

Yapımına 80’li yılların başında başlanan ancak tamamlanamayan otel, adanın Capo Ceraso bölgesinde yer alıyor. Capo Ceraso Hub adı verilen, 900 hektarlık sağlam ve işlenmemiş zemin üzerindeki tesis Tavolara Adası’na bakan panoramik bir manzaraya da sahip.

Yakın çevresi ile uyumlu, bölgeyi canlandırabilecek bir proje tasarlanması istenen Mimar Leoni yapıya eklenecek yeni fonksiyonlar çerçevesinde var olan strüktürü yeniden değerlendirdi. Yapılacak karma kullanımlı projede konut işlevinin yanı sıra ticari birimler, kültürel ve sanatsal aktivite alanları ve kamusal açık alanlar bulunacak. Bu yüzden peyzaj çalışmalarına büyük önem veren Leoni rampalar ve yollarla böldüğü arazide etkinliklere ve konserlere ev sahipliği yapacak alternatif mekânlar tasarlıyor.

Bir tepe üzerine konuşlanacak olan rekreasyon alanının merkezine ‘kanyon’ olarak adlandırılan, araziyi dikine bölen koridorlardan ulaşılacak. En tepesinde kapalı havuzların ve spa merkezinin bulunacağı açık alandaki restoranlar, ticari birimler ve buluşma mekânları botanik bahçelere ve kademeli avlulara açılarak yeni bir cazibe merkezi yaratacak.

Geniş balkonlar ve hafif çelik strüktürün taşıdığı bitkilendirme ile bölünen ana kütlenin cephesi ise dikkat çekici. Geleneksel dokuma el sanatına gönderme yapan cephe elemanları ışığı kırarken, esen sert rüzgarlara karşı iç mekanları koruma altına alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın