Şarap Deneyimini Bağ Yaşam Tarzıyla Bütünleştiren Bir Tasarım: Tierra Tinta Pavilion

Meksika’nın Aguascalientes kentinde bulunan Tierra Tinta, sakinlerini ve misafirlerini üzüm bağları arasında çok sayıda şarap deneyimine dahil etmeyi amaçlayan, peyzaj ve üzüm döngüsü ile tam entegrasyon halinde oluşturulmuş bir konut gelişimi.

Alan üzerine Meksikalı mimarlık ofisi COA arquitectura ve mimar Ana Gorostiza işbirliğinde tasarlanan Tierra Tina Pavyonu, konut gelişimini teşvik etmek ve ayrıca satış öncesi etkinlikleri ve tadımları düzenlemek üzere hayata geçirilmiş.

Kuzey ve batıdaki açık alan, misafirlere bağ ve Cerro del Muerto’nun manzarasını sunarken güneşten korunma sağlamak ve ayrıca servis barına ve banyo alanına ulaşım sağlamak üzere, pavyonun güney kısmı büyük ölçüde kapatılmış.

Mekanı çevrelemek için modüler panel sisteminden yararlanılmış. Bir tarafında çelik oluklu sac ve diğer tarafında ahşap kalas bulunan kare çelik boru çerçeveden oluşan modüllerin bazıları sabit, bazıları ise döner şekilde planlanmış. Döner paneller güneş ışığını, manzarayı ve havalandırmayı düzenlemeye yardımcı olacak şekilde hayata geçirilmiş. Yapısal bir çelik ızgarası da oluklu metal çatıyı desteklemek üzere tasarlanmış.

Göze çarpan bir tasarım ortaya koymak için ofis servis barı ve lavabolarda paslı metal, mekan genelinde ise karartılmış çam ağacı ve koyu gri granit içeren bir malzeme paleti kullanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın