Şarap Bağlarının Ortasında Sürdürülebilir Bir Otel

Amerikan şirketi Krause Group’un sahibi olduğu Casa di Langa, Kuzey İtalya’nın şarabıyla ve peyniri ile ünlü bölgesi Langhe'nin kalbinde yer alan ve 2021 baharında açılan sürdürülebilir mimarlık kapsamında inşa edilmiş bir otel.

Otel, imajını doğaya saygı ve çevresel sürdürülebilirlik, geri dönüşümlü su sulama sistemi, ısıtma için jeotermal ve fotovoltaik sistemler gibi sistemlerin dahil edilmesinde yansıtılan ideallerin yanı sıra tek kullanımlık plastik kullanımını ortadan kaldırmayı amaçlayan bir işletim sistemine dayandırıyor.

Proje Milano merkezli iki ekip GaS Studio ve Parisotto + Formenton Architetti işbirliği ile hayata geçirilmiş.

Piedmont tepelerinin eteklerinde 104 dönümlük üzüm bağları, fındık bahçeleri ve ormanları içeren bir mülkün parçası olan otel, 39 konuk odası ve süitten oluşuyor. Bölgenin muhteşem manzarasıyla çevrili Casa di Langa, doğal dış ortamın kromatik nüanslarının yerel kaynaklı malzemeler ve değerli döşeme kumaşlarında yansıtıldığı rafine İtalyan sadeliğini destekleyen geleneksel bir mimariyle tasarlanmış.

Üzüm bağları, meyve bahçeleri ve ormanlardan oluşan bir arazi üzerine 2000’lerin başında inşa edilmiş ancak yarım bırakılmış olan projenin yeniden tasarımı, mevcut yapıların maksimum yeniden kullanımı ve uyarlanması etrafında şekillendirilmiş. Mimarlar, fındıklık, meyve bahçesi, sebze bahçesi ve üzüm bağlarının görünümünden ilham almış ve bu unsurları tatil için oluşturulan tasarıma entegre etmiş.

Bir yamaç üzerinde yer alan bina bir dizi geniş teras ile vadiye doğru eğimli bir bahçe olarak tasarlanan merkezi bir avlu etrafında üç ana C-şekilli kanata bölünmüş. Revaklar, tuğla filtrelerle korunan dış balkonlar, tuğla kiremitlerden yapılmış çatılar, çağdaş bir yaklaşımla yorumlanan yerel halk mimarisini hatırlatır şekilde tasarlanmış.

Tüm proje, bölgeye derin bir saygı duymaya odaklanmış ve mümkün olduğunca sürdürülebilir olmayı ve çevre dostu tatil köyleri için bir model oluşturmayı hedeflemiş. Sürdürülebilir bir gelecek taahhüdü, Casa di Langa’nın karbon nötrlüğü, sulama için %100 geri dönüştürülmüş su kullanımı ve en önemlisi toprağın korunmasını içeren misyon ve tasarımının belkemiğini oluşturmuş.

Doğal polenleşmeyi teşvik etmek için kırk yeni arı kovanı kurulmuş ve arazinin daha fazla korunmasına katkıda bulunan bölgedeki ağaçların varlığını artırmak için mülk içinde yeniden ağaçlandırma yapılmış.

Yerleşik enerjinin yeniden kullanımını destekleyen ve çevresel etkiyi en aza indiren en belirgin karar, mevcut bir yapının uyarlanabilir yeniden kullanımı olmuş. Ayrıca çatılardan ve meydanlardan gelen yağmur suları toplanarak üzüm bağlarının ve çevre düzenlemesinin sulanması için kullanılması sağlanmış.

Casa di Langa ayrıca, hem binanın iç kısımlarında hem de çevresindeki alanlarda İtalyan ve Amerikalı sanatçılara ait çeşitli resim ve heykellere ev sahipliği yapmakta.

Langhe bölgesi, şarabı ve mükemmel tarım alanlarıyla UNESCO Dünya Mirası’nın bir parçası. Bu nedenle Casa di Langa, şarap yapma geleneklerine, Barolo ve Barbaresco gibi mükemmel şarapları ve Alba’nın beyaz trüf mantarı gibi güzel yiyeceklerin tam ortasında yer alıyor.

Otel, konaklamaları süresince konuklarına restoranının mahzeninde geleneksel yemek kursları, tadımlar ve şarap tarihi dersleri, alanında uzman kişilerle trüf mantarı avı veya tesisin sanat koleksiyonlarına rehberli turlar gibi otantik deneyimlerden bir seçki de sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın