Şarap Bağı Değil Adeta Sanat ve Mimarlık Müzesi

Fransa'nın güneyindeki Château La Coste, şarap, sanat ve mimarinin uyum içinde olduğu bir bağ.

Tadao Ando, Frank Gehry, Jean Nouvel gibi dünyaca ünlü mimarlar ile Tracey Emin, Louise Bourgeois, Richard Serra ve Ai Weiwei gibi sanatçıların eserlerini bünyesinde barındıran bağ 500 dönümlük bir alana yayılıyor.

Barındırdığı mimari ve tasarım eserleri ile adeta bir açık hava müzesi olan Château La Coste’a son katılan bina Renzo Piano Building Workshop (RPBW)’un tasarladığı fotoğraf galerisi oldu.

Yerin 6 metre altında gömülmüş konumdaki 285 metrekarelik galeri binasında bir yandan fotoğraflar sergilenirken bir yandan bodrumdaki şaraplar korunuyor.

Galerinin, yerin üstünden de görünen ince metal kirişlerle taşınan ve yelkeni andıran çatısı üzüm bağlarının düzenine vurgu yaparken binanın hafifliğini ve yataylığını da vurguluyor.

Resepsiyondan gelen ziyaretçiler, hafif eğimli rampayı takip ederek galerinin girişine ulaşıyor. Dar bir girişten binanın içine ulaşıldıktan sonra, galeri mekanı genişleyerek diğer uçtaki yansıma havuzuna açılıyor.

“Sanat ve Mimari Yürüyüşü”

Château La Coste’a gelecek ziyaretçilere 2 saatlik bir “Sanat ve Mimari Yürüyüşü” öneriliyor. Yürüyüş rotası ve atölye çalışmaları için bilgiler http://chateau-la-coste.com/en/ adresinden ulaşılabilir.

Château La Coste’daki Eserlerden Bazıları


Louise Bourgeois
Crouching Spider, 2003


Frank O. Gehry
Pavilion de Musique, 2008


Hiroshi Sugimoto
Mathematical Model 012 Surface Of Revolution With Constant Negative Curvature, 2010


Tadao Ando
Gate, 2011

Etiketler

Bir yanıt yazın