São Paulo’da Rustik Bir Daire

"Modern ve pastoral" bir his uyandırması amaçlanan São Paulo’daki dairede krem rengi tuğla duvarlar, kiremit rengi karolar ve tropikal bitkiler göze çarpıyor.

Brezilyalı tasarımcı Melina Romano tarafından tasarlanan projenin adı Hygge Studio. Hygee, rahatlık ve memnuniyet duygusunu tanımlamak için kullanılan İskandinav kültürüne özgü bir kelime.

Dairede oturma odası, mutfak ve yatak odası bulunuyor. Romano ve ekibi, “sıcak ile soğuk, modern ile pastoral arasındaki doğru noktaya” ulaşmak için renkleri, dokuları ve malzemeleri harmanlamış. 68 metrekarelik mekanda, yüzeylerin temizlenmesi ve bakımının kolay olması amaçlanmış.

Ekip, mekana “rustik bir cazibe” katmak için zeminde kiremit rengini ve tuğla duvarlarda krem rengini tercih etmiş. Tavanlar da dokulu duvar kağıdı ile kaplanmış.

Odalar vanilya, bej ve adaçayı yeşili gibi toprak tonlarında rahat mobilyalarla döşenmiş.

Ekip oturma odasına krem rengi bir kanepe, heykelsi bir ahşap sandalye ve dokuma bir halı yerleştirmiş. Tavandan asılı olan siyah şömine, odanın yumuşak renk düzeni ile tezat oluşturmuş.

Ortak alanın odak noktası olan dekoratif bloklardan yapılmış bir paravan, ekip tarafından, oturma odasının ortasına mekanda ışık ve gölgeyle hareket eden bir sanat eseri şeklinde stratejik olarak yerleştirilmiş.

Yemek pişirme alanı siyah dolaplar ve fildişi renkli bir ada ile donatılmış. Adaya bitişik olan ve tavana yapıştırılan bir ipten destek alan beyaz yemek masası, yeşil ve beyaz döşemeli modern sandalyelerle çevrelenmiş.

Yatak odasında, yerleşik komodinli yatak başlığı olan gül renginde bir karyola bulunuyor. Yanı sıra bir sandalye, kavisli bir gardırop ve bir lambader de yer alan diğer mobilyalar.

Yatak odasına açılan banyonun duvarında eğrelti otu yeşili kullanılmış. İçeride, yuvarlak köşeli ayna, bakır armatürler ile havluları ve tuvalet malzemelerini saklamak için açıklığı olan bir dolap bulunuyor. Dolabın yapımında kırmızı tuğla ile kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın