São Paulo’da Mini Kruvasan Fırını

Dezembro Arquitetos São Paulo’da Mintchi Croissant isminde mini bir kruvasan fırını tasarladı.

Mimarlar Marcos Bresser ve Thiago Maurelio tarafından kurulan Dezembro Arquitetos, Pinheiros’taki Mintchi isimli kruvasan dükkanı için pastacılıktan esinlenen detaylar tasarlamış. Hafif kartondan yapılmış tavan ve bir krema sıkma aparatı kullanılarak oluşturulmuş mobilyalar ise bu detayların bazıları.

Mekanın tasarımında ürünün hafif yapısından ilham alınmış ve aynı bir kruvasanın içi gibi katmanlı şekilde düzenlenmiş.

Mimar Thiago Maurelio’ya göre ilk katman döşeme, tezgah ve oturma elemanından oluşuyor. Bu elemanların tümü, alışılmadık şekilde betonla doldurulmuş delikli pişmiş toprak tuğlalar kullanılarak yapılmış.

Mümkün olan her yerde, tuğlanın yan kenarı yerine üst kısmı görünür kılınmış. Bu, betonun küçük dairesel boşlukları doldurduğu ve her bloğun ana hatlarını çerçevelediği bir grafik efekt yaratmış.

Maurelio, “Şaşırtıcı bir şekilde, yapım süreci pastacılıkta yapılan işe oldukça benziyordu,” diyor. İnşaat işçileri, doğaçlama olarak bir krema sıkma aparatı kullanarak her bir tuğla deliğini çimento ile doldurmak fikrini geliştirmişler. Fırının tavanı “istenilen hafiflikle devam ettirmek için” karton borular ile kaplanmış.

Aydınlatma elemanları bazı tüplerin içine yerleştirilirken, ince pirinç aydınlatma pandantifleri aradaki bazı boşluklardan aşağı sarkıtılmış. Göze çarpan diğer bir detay ise tavandan aşağıya doğru uzanan pirinç boru şeklindeki musluk olmuş. Pirinç detaylar kruvasanın altın rengini çağrıştırırken, tuğlalar ve kartonlar fırından yeni çıkarıldığındaki sıcaklığını çağrıştırıyor.

Mintchi Croissant 2019 yılında açılmış. Bina daha önce garaj olarak kullanılıyormuş.

Dükkanın caddeye açılabilen camla kaplı cephesi, insanları içeri girip oturmaya teşvik ediyor. Altın renkli kruvasanlar, sipariş üzerine hazırlanmış pirinç tabakların üzerindeki tezgahta sergileniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın