Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Arkeopark ve Edessa Mozaik Müzesi'nin açılışını yaptı.

Toplu açılış töreni dolayısıyla Şanlıurfa’da bulunan Erdoğan, temasları çerçevesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığına ait otobüsle vatandaşları selamlayarak, Halepli Bahçe mevkisindeki “Türkiye ‘nin en büyük müzesi” özelliğini taşıyan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Arkeopark ve Edessa Mozaik Müzesi’ne geçti. Erdoğan, burada, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından karşılandı.

Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, müzenin temelini de kendisinin attığını anımsatarak, “Kolay kolay temel atmam ama burası Şanlıurfa için çok çok önemliydi. Halepli Bahçe çok çok önemliydi. Burada hem mozaik noktasında özellikleriyle mücehhez bir yapı meydana gelecekti. Arkeolojik çalışmalarıyla farklı müstesna bir müze meydana gelecekti” ifadesini kullandı.

Şanlıurfa’nın daha da fazla çekim alanı haline gelmesi için bu tür zenginliklere ihtiyacı bulunduğuna işaret eden Erdoğan, açılışı yapılan müzeyle kentin Türkiye’nin en büyük müzesine sahip olma özelliğini kazandığını söyledi. Müzenin mimarisiyle de çok farklı özellik taşıdığına dikkati çeken Erdoğan, “Temenni ediyorum ki gerek ulusal gerek uluslararası bazda bir çekim alanı haline gelen Şanlıurfa’mız artık sadece Balıklıgöl’ü ile değil, burayla da dünyaya nam salacaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, Şanlıurfa’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ile kurdele keserek müzenin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindekiler ile müzenin bazı salonlarını da gezdikten sonra çıkışta kendisini bekleyen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın