Şangay’da Robotik Üretim Teknikleriyle Yenilenen Sanat Galerisi

Mimari tasarım ofisi Archi-Union Architects'in Çin'in Şangay kentinde, yenileme projesi kapsamında tasarladığı sergi alanı ayırt edici tuğla cephesiyle dikkat çekiyor.

Chi She isimli sanatçı kolektifi tarafından işletilen ve çeşitli sanat sergileri, etkinlikleri ve atölyelere ev sahipliği yapan sergi alanı Şangay’ın hızla gelişen Batı Bund bölgesinde bulunuyor.

Proje kapsamında, mümkün olduğunca büyütülmesi amaçlanan sergi alanının dış duvarları güçlendirilip muhafaza edilirken, çatı yerine yükseltilmiş ahşap gölgelik kullanılması tercih edilmiş.

Tasarım ekibi 5 ay süren çalışmada tuğla ile karmaşık bir cephe görünümü elde etmek için geleneksel yöntemler kullanmak yerine robotik üretim tekniklerinden faydalanmış.

Tuğlaların doğru pozisyonda düzgünce yerleştirilmesini sağlayan robotik mekanizma bilgisayar yazılımı ile programlanmış.

Sanat merkezinin kavisli beton duvarlarla kaplanan cephesine bir önceki yapıdan alınıp geri dönüştürülen gri tuğlalar da eklenerek dalgalı bir yüzey oluşturulmuş.

Cephenin yüzeyindeki çıkıntılar yapının tuğla inşaatını maskeleyen ve yapıya canlılık katan bir form yaratmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın