Sanatçı Edgardo Giménez’den Renkli Bir Tasarım: Casa Neptuna

Sanatçı Edgardo Giménez’den Renkli Bir Tasarım: Casa Neptuna

Arjantinli sanatçı ve tasarımcı Edgardo Giménez Uruguay’da, farklı biçim ve geometri ile parlak renklere sahip Casa Neptuna adlı konut-atölye projesi tasarladı.

Casa Neptuna, bloklardan oluşan ve dekoratif heykelsi formlarla süslenmiş uzun tek katlı bir yapıdan oluşuyor.

Uruguay’da bir sahil kasabası olan José Ignacio’da ağaçlarla bezeli bir yerleşim yerinde inşa edilen proje, sanat koleksiyoncusu Amalia Amoedo’nun kurucusu olduğu Fundación Ama Amoedo (FAA) için tasarlanmış.

Casa Neptuna, sanatçıların işleri üzerinde çalışabilecekleri ve aynı zamanda konaklayabilecekleri bir mekan olarak hayata geçirilmiş.

Casa Neptuna, iki sanatçı için yaşam alanlarının yanı sıra ortak bir stüdyo alanı, mutfak ve ortak salona sahip olacak şekilde tasarlanmış.

Alçı ve tuğla gibi yerel malzemelerin kullanıldığı proje birbirine geçen geometrilerden oluşan bir cepheden oluşmuş. Binanın tamamı sarıya boyanmış bir platform üzerinde otururken, yapının çoğunluğu floresan yeşil boya ile boyanmış.

Binanın tepesine, uzun yapının dikkat çekmesini sağlayan iki yeşil kemer ve ortada sarı, mavi ve pembeye boyanmış bir dizi soyut form dahil olmak üzere bir dizi heykelsi dekoratif unsur yerleştirilmiş.

Parlak renkler, 1960’larda Buenos Aires’teki Pop Art sahnesinin bir üyesi olan Giménez’in ünlü estetiğini yansıtacak şekilde uygulanmış.

Yapının dış kısmı canlı ve başlı başına bir güzel sanat eseri olarak tasarlanırken, iç mekanlarda daha minimal bir yaklaşım benimsenmiş.

İç mekanda dikkat çeken detaylar stüdyonun tavandan tabana pencerelerinin yanı sıra lomboz pencerelerini çerçeveleyen beyaz duvarlar ve siyah metalik vurgular olmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın