Sanat Sokaklara Taşınıyor

Modern ve çağdaş sanatın görünürlüğünü artırmak amacıyla "İstanbul Turizminin Yeni Çekim Alanı:Çağdaş Sanat" Projesi kapsamında,İstanbul'un belirli noktalarına ve İstanbul Modern'e 13 dokunmatik ekranlı panel ile müzeye tablet bilgisayarlar yerleştirildi.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen projesi, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Modern Sanat Müzesi Genel Müdürü Çiler Yıldız, proje çerçevesinde kentin işlek noktalarına ve İstanbul Modern’e 13 dokunmatik ekranlı panel ve müze içine tablet bilgisayarlar yerleştirildiğini söyledi.

İstanbul Modern’in, daha geniş kitlelere ulaştırmak için dijital yenilikleri kullandığını ifade eden Yıldız, “Dokunmatik ekranlı paneller ve tablet bilgisayarlarla müzenin potansiyel ziyaretçilerinin çağdaş sanatla ilgili farkındalığının sağlanması, ücretsiz eğitim ve sosyal programlara katılımın artırılması amaçlanıyor. Aynı zamanda bu projeyle İstanbul’da gelişen alternatif kültür turizmine katkıda bulunmayı, yerli ve yabancı turistlere teknoloji aracılığıyla modern ve çağdaş sanatın görünürlüğünü arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yıldız, İstanbul Modern’in sergi, etkinlik ve eğitim programlarını daha erişilir kılmak için başlattığı uygulamayla çağdaş sanata ulaşılabilirliğin kolaylaşacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“İstanbul’da Kabataş, Sultanahmet Meydanı, Kadıköy, Karaköy, Beyoğlu gibi yaya trafiği olan bölgelerde ve İstanbul Modern’de konumlanmış olan bu interaktif dijital paneller sayesinde potansiyel müze ziyaretçileri, İstanbul Modern’deki güncel sergileri, eğitim programlarını ve etkinlikleri kolayca takip edebilecek.

Ziyaretçinin ilgiyle kullanımını sağlayacak bir iletişim dili ve küratöryel kapsamla hazırlanmış içeriği hem Türkçe hem de İngilizce olarak hizmete sunuyoruz. Müze dışına yerleştirilecek panellerin konumları, turist kapasitesi ve işlekliğine göre seçildi. Tablet bilgisayarlardaki İstanbul Modern mobil uygulaması aracılığıyla müze koleksiyonu, sanatçılar ve eserleriyle ilgili kapsamlı bilgilere, dijital sergi kataloglarına ve yayınlara erişilebiliyor.”

Çiler Yıldız, daha sonra dokunmatik panelleri uygulamalı olarak basın mensuplarına tanıttı. 

Etiketler

Bir yanıt yazın