Sanaa’dan Louvre-Lens Projesi

Japon tasarım grubu Sanaa, Kuzey Fransa'da yer alan Lens'teki eskiden bir kömür yatağı olan alana Louvre Müzesi'nin yeni birimini tasarlıyor.

2009’da inşaatı başlayan ve Aralık 2012’de tamamlanması beklenen kompleks, Sanaa’nın birçok tasarımında görüldüğü gibi ışık, şeffaflık gibi özellikleri içeriyor.

Kompleks 4 adet dörtgen ve bir tane duvarları hafifçe dalgalı büyük, kare formunda bina birimlerinden oluşuyor. Kompleks bir oditoryum, sergi salonu, yönetim ofisleri ve bir restorandan oluşuyor. Komplekste Louvre Müzesi koleksiyonundan eserler sergilenecek.

Kompleks, endüstri bölgesinin kendini yeniden keşfetmesi ve Louvre Müzesi için de Paris’teki binasından daha kolay ulaşılabilir bir alanda yer almasıyla bir fırsat niteliğinde. Proje Fransa Hükümeti’nin yanı sıra Musee du Louvre ve Lens’teki Nord-Pas de Calais Bölge Konseyi, Pas-de-Calais Departmanı, Lens Lievin Bölge Kent Komitesi ve Lens şehri gibi bölgesel otoriteler tarafından destekleniyor. Yapının senede 600-700 bin ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın