San Miguel de Allende’de Pembe Renkli Otel

Meksikalı mimar Ian Pablo Amores, San Miguel de Allende'de pembe cepheye ve peyzajlı dinlenme alanına sahip bir butik otel inşa etti.

Quinta Amores Oteli, Meksika’da, İspanyol sömürge mimarisi ve Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla tanınan bir şehir olan San Miguel de Allende’nin Los Frailes semtinde yer alıyor.

Bitki örtüsüyle dolu dikdörtgen bir arazi üzerine inşa edilmiş olan tatil beldesini beş pembe renkli bina oluşturuyor.

Resepsiyon kanadı, gölgelik sağlayan ve bir hamağın desteklendiği çatı uzantısına sahip.

Otel için özel olarak hazırlanan renk, San Miguel de Allende’nin sömürge binalarıyla olan ilişkisine göre seçilmiş. Ian Pablo Amores’a göre, Guanajuato eyaletinde bu renkler (kırmızılar, turuncu, pembe vb.) hemen hemen her sömürge binasında görülebilir.  

Mimar, projeyi San Miguel de Allende bağlamı ile ilişkilendirmeye çalışmış. Yaklaşık 15 renk örneği hazırlamış ve bu pembe türünün alanın doğal ışığı ile çok özel olduğunu keşfetmiş.

Yemyeşil bir avlu, peyzajlı patikalara ve zemin seviyesinden alçakta yapılmış bir sohbet köşesine sahip.

Mimar, avluyu “San Miguel de Allende üzerinden yaptığı yolculukta misafire eşlik eden bir aidiyet duygusu taşıyan mekan” olarak nitelendirerek, alanın, aileler arasında bir buluşma noktası işlevi gören geniş bir tesisin etrafında inşa edildiğini açıklıyor.

Küçük otelde dört süit oda bulunuyor. Tesisin ön tarafında iki adet tek katlı oda, arka tarafında ise ailelerin konaklayabileceği bir çift iki katlı hacim bulunuyor.

Konuk odalarının her biri, ortak bahçeden taş duvarla ayrılan özel bir dış alana sahip. Bu daha küçük avlular, konuk odalarına ana erişim sağlıyor ve bazılarında heykelsi bir taş küvet bulunuyor.

Binaların dış yüzeylerinin tamamında aynı pembe renk kullanılmış, bu da avlunun yeşillikleri ve doğal taş zeminleriyle kontrast oluşturmuş. Kaplama, sıvaya benzer çimentolu bir malzemeden oluşuyor.

İç mekanda mimarlar sıcak ahşap mobilyalar, kırmızı karo zeminler ve sade beyaz duvarlardan oluşan bir palet kullanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın