San Diego’nun Sahil Kasabasında “Yontulmuş Geometriler”e Sahip Sıra Evler

Brett Farrow Architects tarafından tasarlanan uzun sıra evler San Diego'nun kuzeyindeki bir sahil kasabası olan Carlsbad'da yer alıyor. Ahşap dış cephesi ve kendine özgü pencereleriyle evler, ekolojik koruma alanı ile mağazalar ve restoranlar gibi kentsel olanakların yer aldığı bir bölgede konumlanıyor.

Tasarım ekibine göre evlerin bulunduğu arazi, doğaya bakan özel bir yaşamın yanı sıra yürüme mesafesinde restoranlar, toplu taşıma ve plaj ile çok kamusal, kentsel bir yaşam tarzı sunuyor.

Tasarımda, doğal ortamdan ve Kaliforniya’nın kıyı modern tarzından ilham alınmış.

Düzensiz şekilli arazi için ofis, merkezi bir motel boyunca yerleştirilen 13 ince, bağlantılı ev tasarladı. Ahşapla kaplanmış üç katlı sıra evler, mahremiyeti, güneş ışığını ve manzarayı optimize edecek bir açıyla yerleştirilmiş.

Evler dikdörtgen plana sahip olmasına rağmen görsel olarak heykelsi bir forma sahip. Stüdyo, beklenmedik boşlukları, keskin gölgeler yaratan açıları ve kesikleriyle evleri “yontulmuş geometriler” olarak adlandırıyor.

Yerel imar kurallarına uygun olarak eğimli çatılarla kaplanan evler için ofis, beş farklı kat planı oluşturup pencere modellerini buna göre çeşitlendirmiş.

İç mekanda ahşap zemin kaplaması kullanılmış.

Dikkatle yerleştirilmiş açılır pencereler ve kayar cam kapılar sayesinde gün ışığı ve denizden esen rüzgarın içeri girmesi, bu sayede mekanik ısıtma ve soğutmaya neredeyse hiç ihtiyaç duyulmaması sağlanmış.

Proje daha önce bir ofis binası, müstakil konut ve otopark olarak kullanılan alandaki yağmur suyu koşullarının ve doğal yaşam alanlarının iyileştirilmesini de sağlamış.

Etiketler

Bir yanıt yazın