Samsun Lovelet AVM Yanlış Yer Seçiminin Kurbanı Oldu

8 Haziran 2012'de Canik'de açılan Samsun Lovelet AVM, sular altında kaldı. Dağ oyularak, ortasından geçen derenin ıslah edilmesi ile kazanılan arsanın üzerine yapılan AVM, daha henüz bir ayını bile doldurmadan yanlış yer seçiminin kurbanı oldu.

Karadeniz Bölgesi’nde hafta başından beri devam eden yağışlar derelerin taşmasına sebep olmuş, evleri su basmış, bölgede yaşayanlardan hayatını kaybedenler olmuştu.

AVM’de bulunan mağazalardan birinin çalışanlarının çektiği fotoğraflar yağmur sonrası durumu çok net bir şekilde gözler önüne seriyor. “Retail Park” (açık alan) konseptinde tasarlanmış AVM’nin koridorları, meydanı yağan yağmurun ve taşkının etkisiyle göle dönmüş durumda.

İdol İnşaat tarafından büyük umutlarla gerçekleştirilen Samsun Lovelet AVM, 100 bin metrekarelik alanı ve yaklaşık 200 mağazası ile bölgenin çekim noktası olmayı hedefliyordu.

Yaptığı bilgilendirme için Emir İmer’e teşekkür ederiz.

Etiketler

4 yorum

  • ferhat-simsek says:

    fizibilite çalışması yetersiz yapılmış zemin etüdü yapmadan bina yükselmez….

  • derya-gursel says:

    Planlamanın olmaması! İmar izni vs…

  • bahar-bayhan says:

    Erdoğan Bayraktar İSTİFA!!! Samsun’da yaşanan dehşette 10 kişi ölmüş.. birçoğu bodrum katlarında yaşamak zorunda olan kapıcı ailelerinden..Erdoğan Bayraktar da kendilerine Allahtan rahmet dilemiş!!!! Yaşam alanlarımızın planlamasının hala TOKİ’nin elinde olması sorunu şöyle dursun, zeminin 2 kat altını dahi konut olarak planlayan, insanların burada yaşamasına göz yuman bir ülkede yaşıyoruz!!!!

  • tuba-ozkan1 says:

    Havalı lansman toplantısında öngördüğüm şeyin gerçekleşmiş olması üzücü. Bulunduğu kentin iklim şartlarını dahi önemsemeden üretilen ‘alalade’ bir binanın nasıl göz boyanarak pazarlandığına şahit oldum.Samsun’da boş kalacak bir Avm’ye ,beton yığınına daha ihtiyaç var mıydı acaba?

Bir yanıt yazın