SALT, Tate Modern’le ortak sergi açıyor

SALT, Londra'da bulunan dünyanın en çok ziyaret edilen modern sanat müzesi Tate Modern'le işbirliği yaparak, bir sergi açmaya hazırlanıyor.

Kariyerinde yükselen sanatçıların mevcut eserlerine odaklanacak sergi, ilk olarak 4 Kasım 2011- 9 Ocak 2012 tarihleri arasında Tate Modern Level 2 Gallery’de açılacak. Projenin İstanbul ayağı ise 2012 ilkbaharında SALT Beyoğlu’nda ziyaretçilerle buluşacak.

Sergi, Tate Modern’in; Ortadoğu, Asya-Pasifik, Güney Amerika, Afrika ve Doğu Avrupa ülkelerinden kurumlarla birlikte oluşturduğu program kapsamında gerçekleştiriliyor. Müze, serinin üçüncü sergisi için, SALT’la işbirliği yapıyor. Bu kapsamda, her iki kurumdan birer program sorumlusu sergiyi düzenlemek üzere, Londra ve İstanbul’da araştırmalar yürütüyor. Sergiyi düzenleme görevini, SALT’tan Duygu Demir, Tate Modern’den Kyla McDonald üstleniyor.

Duygu Demir
New York’taki Solomon R. Guggenheim Müzesi ve MoMA PS1 ile ICA Londra’da staj yapmış olan Demir, halen SALT’ın Araştırma ve Programlar departmanında programcı olarak çalışıyor. Nisan 2011’de açılan SALT Beyoğlu’nun ilk sergisi olan Hüseyin Bahri Alptekin retrospektifi “Ben bir stüdyo sanatçısı değilim” üzerinde çalıştı ve sergiye eşlik eden geniş kapsamlı kitabın editörlüğünü yaptı. Daha sonra, SALT’ın Modern Denemeler serisinin ilki olan Ahmet Öğüt’ün Yokuş Boyunca sergisinde çalıştı. Halen, 2011 sonbaharında SALT Beyoğlu’nda düzenlenecek ve İstanbul üzerine bir dizi konuşmadan oluşan “90” adlı proje için araştırma yapıyor ve program hazırlıyor. 2009-2010 yılında RES Art World / World Art dergisinin editörlüğünü yürüten Demir’in, Art Asia Pacific, Articulus, Art Unlimited, Eyeball, Ibraaz gibi basılı ve elektronik yayınlarda yazıları yayınlanıyor.

Kyla McDonald
2008’den bu yana Tate Modern’in Uluslararası Sanat bölümünde asistan küratör olarak çalışıyor. Halen, kurumun Uluslararası Alım Komitesi’nde, özellikle Ortadoğu, Güney Asya ve Kuzey Afrika sorumlusu olarak görev yapıyor. Ayrıca, 2012’de açılacak Oil Tanks programını yürüten ekipte de yer alıyor. 2010’da Haris Epaminonda’nın Tate Modern’de açılan “Vol. VI” sergisinin küratörlüğünü yaptı. Tate Liverpool’da asistan küratör olarak çalıştığı dönemde, Niki de Saint Phalle (2008) sergisinin eşküratörlüğünü yapan McDonald’ın üzerinde çalıştığı sergiler arasında; Liverpool Bienali (2006 ve 2008), The Real Thing: Contemporary Art from China (2007) ve DLA Piper Series The Twentieth Century: How it looked & how it felt (2008) bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın