SALT Beyoğlu, Emek Sineması’nın Mimari Projesini Tartışmaya Açıyor

SALT Beyoğlu, İstanbul’un merkezinde planlanmakta olan uygulamaları yeniden düşünmeye davet eden atölye dizisi “Yapım Aşaması: Beyoğlu”nun 3. etkinliğini, 15 Ekim Cumartesi günü saat 14:00’te gerçekleştirecek.

Beyoğlu için planlanan değişimleri tartışmaya açan atölyede, İstanbul sinema kültürünün simgesi niteliğindeki Emek Sineması’nın mimari projesi, bir kentsel dönüşüm projesi olarak değerlendirilecek.

Farklı meslek ve deneyimden kişilerin katılımına açık etkinlikte, Emek Sineması’nın içinde bulunduğu kompleksin yenilenme projesi üzerine fikir üretilecek. 19. yüzyılda Fransız Mimar Alexandre Vallaury tarafından tasarlanan ve 1. derecede tarihi eser özelliğini taşıyan binanın, başka hangi şekillerde yapılandırılabileceği tartışmaya açılacak.

Etkinlik kapsamında düzenlenen 8 atölyeye, “kültürel miras”, “tarih”, “tüketim” gibi kilit kavramların inceleneceği 8 bölümlük söyleşi dizisi eşlik ediyor. Sosyolog Volkan Aytar, Emek Sineması’nın ele alınacağı atölye öncesinde, tarihsel ve sosyolojik perspektiften İstanbul ve Pera/Beyoğlu’nun eğlence ve tüketim kültürü ile ekonomisi üzerine bir konuşma gerçekleştirecek. 14 Ekim’de yapılacak söyleşi, saat 18:30’da başlayacak.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın