Salon Alper Derinboğaz’ın Yeni Nesil Ofis Projesi “Ecotone” Time Dergisi’nde Yayınlandı

Alper Derinboğaz’ın kurucusu olduğu ödüllü mimarlık ofisi Salon'un pandemiye dayanıklı ofis tasarımı “Ecotone” Time dergisinde yayınlandı.

Eloise Barry tarafından kaleme alınan “The Future of Work” isimli, esnek ve sürdürülebilir çalışma alanlarını ve yeni yaklaşımları içeren makalede, Spotify Londra Genel Merkezi, Birleşmiş Milletler’in Cenevre Kampüsü gibi projeler yer alıyor. Bu seçkide yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta bir inovasyon merkezi olan Ecotone’un tasarımı, pandemi döneminden öğrenilenler çevresinde şekillendirildi.

2023’ün sonlarında inşaatı tamamlanacak olan Ecotone projesinde ortak çalışma alanları açık yürüme yolları ile nüfuz edilmesi sağlanarak, Dünya Sağlık Örgütü’nün havadan bulaşan virüslerin bulaşma riskini azalttığını söylediği türde bir pasif doğal havalandırma sistemi kullanılıyor. Jeotermal ısıtma ve soğutma sisteminin düşük emisyonlu olmasının yanı sıra, mağaralardaki dikit ve sarkıtları andıran sütunlara sahip kendi kendini taşıyabilen yapı, arazide müdahaleci temeller atma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Böylece cam panelli duvarlar ile daha akışkan ve geçirgen hale gelerek, bina içindeki çalışanlar ve doğa arasındaki bağlantının kuvvetlenmesi amaçlandı.

Eloise Barry’nin çalışma hayatında ofis mekanlarının geleceğinin daha yeşil, sosyal, sorumlu ve çocuk dostu olacağının altını çizdiği makaleye webden erişilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın