Sallanırken Kolektif Müzik Yapmak: “Musical Swings” ve “Daydreamer”

Sallanırken Kolektif Müzik Yapmak: “Musical Swings” ve “Daydreamer”

Daily tous les jours, North Carolina Museum of Art (NCMA)'ın parkına "Musical Swings" ve "Daydreamer" isimli iki kalıcı sanat eseri ekledi.

NCMA, doğal ışıkla aydınlatılmış galerileri, peyzajlı heykel bahçeleri ve yansıma havuzları ile ünlü bir müze. 164 dönümlük parkı, sanatı ve doğayı sorunsuz bir şekilde birleştirmeyi amaçlıyor. Daily tous les jours’un heykel parkına eklenen iki yeni çalışmasıyla doğa ile park sakinleri arasındaki bağlantının derinleştirilmeyi amaçlanıyor.

Musical Swings

Toplu bir deneyim olarak tasarlanan Musical Swings, her yaştan ve her geçmişten insanları bir araya getirerek birlikte müzik yapmaya davet ediyor. Bu, insanların müziği bütün vücutlarıyla yapmanın sihrine hayran kaldığı sezgisel bir oyun, katılımcılar arasındaki işbirliği gizli melodileri ortaya çıkarıyor.

NCMA’nın parkına piyano, gitar, vibrafon ve arptan oluşan klasik müzik aletlerinin yer aldığı on adet salıncaktan oluşan set kalıcı olarak yerleştirilmiş.

Daydreamer

Stüdyonun yeni interaktif, yavaşça sallanan bankları olan Daydreamer, senkronize edilmiş koreografiyi uyararak sakin bir müzik oluşturuyor. İnsanlar banklara oturup onları sallayıp döndürdüklerinde, hareket algılama yoluyla müzik ve ışık animasyonları tetikleniyor. Analog ve dijital hareketleri birleştiriyor. Her bank, soprano, alto ve tenor tonlarındaki insan sesi kayıtlarını içeriyor. Topluluk, gerilim, rahatlama, hareket ve hareketsizlik dokusunu ören evrimsel bir tabloya dönüşüyor.

Terapötik Özellikler

Her iki sanat eseri de stres ve anksiyeteyi azaltan huzur verici özelliklere sahip. Musical Swings’in klasik topluluğu ile Daydreamer’ın insan sesi kayıtları arasındaki uyumlu etkileşim, sürekli evrilen sakinleştirici bir ses oluşturuyor. Halk, sallandıkça veya döndükçe, harmoniler salınımın yüksekliğine, bank hareketlerinin yönüne ve işbirliğiyle yapılan ritimlere tepki veriyor.

Ayrıca, katılımcılar eşzamanlı oynadıklarında, daha karmaşık harmoniler üretiliyor. Grup içinde sosyal bağlılığı ve empatiyi güçlendiriyor. Çeşitli araştırmalara göre, eş zamanlı hareketler, bir grup içinde sosyal bağlılığı ve empatiyi güçlendiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın