‘Sakin Kent’ UNESCO Yolunda

Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından "Sakin Kent" ilan edilen Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Beldesi, UNESCO'da yer almaya hazırlanıyor.

Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, yaptığı açıklamada 2010 yılında “Sakin Kent” unvanını alan Akyaka’nın doğal kaynakların sürdürülebilir olarak geleceğe taşınması yönünde politikalar oluşturulduğunu söyledi.

Beldenin “Sakin Kent” ilan edilmesiyle günübirlik ziyaretçi sayısında ciddi artış yaşandığına işaret eden Çalca, Akyaka beldesinin, Muğla’nın diğer turizm merkezlerinden farklı olarak kendine özgü bir turizm anlayışı bulunduğunu kaydetti.

Gökova Havzası’ndaki beldelerinin alan yönetimine göre planlandığını anlatan Çalca, “Akyaka ve Gökova Havzası’nın biyolojik çeşitliliğinin dünya mirası kabul edilmesi yönünde başvuruda bulunduk.

Bölgede yaşayan insanları bilinçlendirme çalışmalarının ardından Muğla Valiliği ve Akyaka Belediye Başkanlığı olarak Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne başvurumuzu yaptık. Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü de Akyaka Havzası’nın dünya mirası kabul edilmesini uygun görerek hazırlanan dosyayı Dışişleri Bakanlığının Su ve Çevre Bölümüne gönderdi. Dışişleri Bakanlığı, ilerleyen günlerde Avrupa Birliği UNESCO bölümüne başvurumuzu sunacak” dedi.

Dünyanın farklı bölgelerinde 20’ye yakın dünya mirası ilan edilen alan var.

Etiketler

Bir yanıt yazın