Sakarya’da Orhan Camii meydan projesi başladı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Orhan Camii Meydan Projesiyle ilgili olarak çalışmalara başlandığını belirtti.

Başkan Toçoğlu, “Yapılacak bu çalışma neticesinde şehrimizin kültürel mirasına ve tarihi kimliğine uygun olarak güzel bir meydan kazanmış olacağız” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Orhan Camii Meydan Projesiyle ilgili olarak çalışmalara başladı. Cami çevresinde bugün başlatılan çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bilindiği gibi bir süre önce Orhan Camii Meydan Projesini hayata geçireceğimizin sözünü vermiştik. Bu bağlamda öncelikle meydan projesinin hazırlanmasında esnafımızla ortak hareket ederek yol aldık. Ardından projenin ihalesini gerçekleştirdik. Ve şu anda bugün itibariyle çalışmamızı başlatmış bulunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Orhan Camii’nin mevcut duvarlarının yıkılacağını belirten Başkan Toçoğlu, “Çalışmamız Uzun Çarşı ile Adapazarı Belediyesi önündeki alanlarda gerçekleştirilecek. Camimiz ve bütün çevrelerde düzenlemeler gerçekleştirilecek. Yeşil alanlar yeniden düzenlenecek, zemin değiştirilecek, ışıklandırma ve oturma grupları yenilenecek. Yeraltı tuvaletinin yanına büyük bir yer altı şadırvanı yapacağız. Ayrıca 100 yıllık şadırvana dokunmayarak bu şadırvanı da restore edip halkımızın hizmetine sunacağız. Caminin bahçe duvarlarını da yıkarak Camimizi merkeze alarak büyük bir meydan kazandırmış olacağız. Bölgemizin tarihi dokusuna ve kültürel mirasına uygun bir şekilde çalışma gerçekleştireceğiz.” dedi.

ÇALIŞMALARI HIZLI BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ
Orhan Camii Meydan Projesi çerçevesinde ulaşım alanında da bazı değişiklikler yapılacağını dile Getiren Başkan Toçoğlu, “Öncelikli olarak ilk etapta Uzunçarşı ile Orhan Camii arasındaki yolu ve Cami ile Orhan Gazi Parkı arasındaki yolu da trafiğe kapatmış bulunuyoruz. Çalışmalarımız başladı. Halkımızın hizmetine sunacağımız bu çalışmada çok hassas davranarak ve en kısa süre içinde bu projenin tamamlanması için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın