Sahilde Köpük Bloklarıyla Enstalasyon

Smarin tasarım ofisi, 11-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek 69. Cannes Film Festivali'nin "Yönetmenlerin 15 Günü" bölümü için, sahilde köpük bloklarıyla bir enstalasyon tasarladı.

“Les Marches” adı verilen 85 modüler köpük blok, Cannes Film Festivali’nin yan bölümü olan “Yönetmenlerin 15 Günü” boyunca, Croisette Plajı’nın kayalık kısmında konforlu bir sahne yaratacak. Modüller, Smarin ve Fransız sanatçı Céleste Boursier-Mougenot tarafından, etkinlik boyunca insanların buluşabileceği, dinlenebileceği, parti yapabileceği geçici bir mekan sağlamak için tasarlanmış.

Dikdörtgen formundaki “Les Marches” blokları, esnek, basit, hafif, bu yüzden de yerini değiştirmesi kolay. Aynı zamanda şaşırtıcı çünkü uzaktan bakınca işlenmemiş beton gibi görünüyorlar. Smarin’e göre, modüller istendiği gibi parçalanıp tekrar birleştirilebilir. Sert kayalıklarda rahat ettiren oturma elemanları olarak da kullanılabilir; rahat inip çıkabilmek için merdiven olarak da. Ya da tek bir parçası deniz yatağı da olabilir. 

“Les Marches” ilk kez Cannes Film Festivali kapsamında sergilenmiyor. Smarin ve Céleste Boursier-Mougenot köpük modüllerle daha önce de, 56. Venedik Bienali Fransa Pavyonu’nda “Rêvolutions” ve Paris’teki Tokyo Sarayı’nda “Acquaalta” enstalasyonlarını tasarlamış.


Rêvolutions


Acquaalta

Etiketler

Bir yanıt yazın