Safi Meyhane’de İlk Kadehler Açılış Şerefine Kalktı

Tasarımı "i-am associates" tarafından gerçekleştirilen Safi Meyhane, geçtiğimiz hafta ilk müşterilerini ağırladı.

i-am associates ekibi, meyhane kültürünü yeniden yorumlayarak gerçekleştirdikleri “Modern Meyhane” konseptinin ilk uygulamasını tamamlamaları şerefine, kalabalık bir davette meyhanenin ilk konuklarıyla beraber kadeh kaldırdı.

Proje, Turizm Araştırmacıları Derneği (TURAD) ve Yeni Rakı desteği ile hayata geçirildi. Kökleri çok eskiye dayanan bir kültür değerinin güncellenmesi ve geleceğe taşınması, Türkiye’nin yeme-içme kültürünün tanıtılması gibi amaçlarla başlayan proje sürecinde, “i-am” ekibinin yola çıkış noktası “paylaşmak” teması oldu. Tasarım ekibi, meyhanede paylaşılanın sadece rakı-meze veya ortam değil, aynı zamanda keyifli dost muhabbeti de olduğunu vurgulayarak, projede kimlik tasarımı (logo, menü, poster, çalışanların kıyafetleri vb.) ve mobilyadan meze dolabına kadar her mimari unsurda bu temayı hissettiren bir çalışma yaptı.

Safi Meyhane, modern meyhanenin ilk somut örneği. Meyhanenin girişinde görülen “M” harfi, bundan sonra da devam edecek olan modern meyhane tasarımlarını temsil ediyor. Meyhanenin modernliği ise, hızlı servis alınabilen rakı bar ve bistro masalarla, klasik meyhanede olmayan yeni bir alışkanlık kazandırmaya çalışmasından geliyor. Burası, genç, dinamik ve şehirli hedef kitlenin yaşam tarzına uygun, iş çıkışı “iki tek atılabilecek” bir mekan. “i-am” ekibi ayrıca geleneksel meyhane özellikleri gösteren, hem mütevazi hem de çekici bir iç mekana sahip olan “vintage” model bir meyhane de tasarladı. Vintage model önümüzdeki dönemde yeni noktalarda yaygınlaştırılacak olan meyhane modeli projelerinde hayata geçirilecek.

Proje Künyesi

Müşteri: TURAD & Mey İçki

Stratejik planlama: Jon Blakeney, Iraz Polat

Kimlik tasarımı: Emin Ertuğrul Yurdakul, Philipp Louven, Gümrah Şengün

Mimari tasarım: Emre Kuzlu, Meral Göktekin, Emir Arkayın, Sinem Arık, Merve Köklü

Mimari uygulama: Kenan Gemici, İlknur Demirlenk

Etiketler

Bir yanıt yazın