Sadece Doğal Malzemeler Kullanılarak Restore Edilen Geleneksel Bir Tuğla Ev

Fransız ofis Anatomies D’Architecture, Normandiya bölgesi Sap-En-Auge’de 83 metrekarelik geleneksel bir tuğla evin restorasyonunu yakın zamanda tamamladı.

%0 beton, %0 plastik ve %100 doğal malzemeler gibi iddialı inşaat hedefleriyle başlayan “Le Costil” adlı projede kullanılan her bir malzeme, 100 km’den kısa bir yarıçap içinde bölgeden tedarik edilmiş.

İki yıl süren inşaat sırasında mimarlar, Normandiya’da yaşayan yerel ve geleneksel zanaatkarlarla işbirliği yaparak atalardan kalma uygulamalar ve bölgesel dayanışma yoluyla vizyonlarını hayata geçirmişler.

Anatomies D’Architecture, proje kapsamında “evleri inşa etme şeklini” yeniden bağlamsallaştırma fikriyle hareket etmiş. Amaç, bağımsız bir yapı inşa etmek yerine inşaatın bulunduğu yere ait habitatın iklim, coğrafya, tarih, inşa edilmiş miras, yerel malzemeler ve inşaat teknikleri gibi faktörlerini dikkate alarak kendi bölgesine yeniden bağlanan bir proje ortaya çıkarmak olmuş.

Le Costil’i inşa etmenin ilk adımı, yaklaşık 100 km’lik bir yarıçap içinde; ahşap kazıklı temeller için Robinia kütükleri, binanın ahşap çerçevesi için masif Douglas ahşabı, biyobazlı yalıtım için kenevir, çürümez yalıtım için geri dönüştürülmüş mantarlar, dolgu ve kaplamalar için yerel işlenmemiş toprak ve biyoiklimsel yalıtım için kestane ağacından çıtalar gibi yerel malzemeleri toplamak olmuş. Ek kaynaklar ise saman, çakmaktaşı, inek gübresi ve çevrede bulunan bir fındık ağacından oluşmuş.

Ofis, yakın bölgedeki malzemeleri derlemenin yanı sıra, zeminlerin su geçirmezliğini önlemek için harç ve yapıştırıcı olmadan geleneksel Calade tekniğini kullanarak bir teras inşa etmek için binanın orijinal pişmiş toprak tuğlalarından bazılarını yeniden tasarlamış.

Ekip, aylarca süren ortak çabanın ardından 1.100 tuğlayı, 800 yer karosunu ve 400 yeniden kullanılmış karoyu taşımayı, kazımayı ve sıkıştırmayı başarmış. Proje, sürekli olarak geleneksel binalara alternatif ve yerel çözümler bulmaya çalışılarak iki yılda tamamlanabilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın