Sabancı destekledi, Eskişehir en büyük ‘Uzay Evi’ne kavuştu

Sabancı Vakfı, Çimsa ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 2 yıl önce yapımına başlanan Uzay Evi hizmete açıldı.

Eskişehir’e 2007 yılında Çimsa için kurdukları tesisle girdiklerini belirten Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Eskişehir’e girdiğimiz andan itibaren hemen ısındık. Bulunduğumuz her şehire bir eser bırakmaya özen gösteriyoruz. Türkiye’nin ilk uzay evini Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen teklifle hemen hayata geçirme kararı almıştık” dedi. Eskişehir güçlü kent yaşamının parlayan yıldızı haline geldiğini belirten Sabancı, bu şehrin ‘Uzay Evi’ ile bilimin de önemli bir merkezi olmaya aday olduğunu kaydetti.

Eskişehir hızlı gelişiyor

2 yıl önce yapımına başlanan Uzay Evi’nin maliyeti 5.5 milyon TL’yi buldu. Sabancı, şunları söyledi: “Hayalini kurmadığınız bir şeyin gerçeğe dönüşmesi imkansızdır. Eskişehir, çok iyi bir belediye başkanı sayesinde bu günlere geldi. Şehirdeki plajı gördüğümde çok şaşırdım.”

Böyle bir yatırım isteğinin Büyükşehir Belediyesinden geldiğini belirten Sabancı, şöyle devam etti: “2007’den beri Eskişehir’e yatırım yapıyoruz. 78 ilde 120’den fazla kalıcı sosyal tesis, öğrenci yurtları inşaa ettik. Ama Uzay Evi hem Türkiye için hem de bizim için bir ilk oldu. ABD’de 500’den fazla, Fransa ve Almanya’da yüze yakın olan uzay evleri giderek artıyor. İlgi milyonları aşmış. Böyle bir dünya çocuklar ile buluşup daha ulaşılabilir olsun istiyoruz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın