Rye Harbour Doğa Koruma Alanı Üzerinde Bambudan Bir Enstalasyon

Mimar Joseph Williams tarafından kurulan İngiltere merkezli tasarım ofisi Bamboology, bambu ve diğer organik malzemelerden benzersiz ortamlar tasarlıyor. Tasarımlarında, çevre ve saha üzerindeki etkiyi azaltmak için ağırlıklı olarak doğal malzemeler kullanıyorlar.

Ofis, İngiltere’de bulunan Rye Harbour Doğa Koruma Alanı’nın çakıllı kumsalında büyük ölçekli bir geçici kurulum olan The Beacon adlı, streç kumaşın yenilikçi kullanımı ile daha önce İngiltere’de hiç kullanılmayan donanım tekniklerini birleştiren bir mühendislik başarısına imza attı.

Doğaya zarar vermeden tedarik edilen bambu ile oluşturulan enstalasyon, yenilenebilir ve karbon nötr tasarımın dikkate değer mimari potansiyelini de sergiliyor.

Enstalasyon ayrıca, Rye Harbour’ın çakıl taşlı kıyılarında bulunan yerel bir bitkiye de atıfta bulunuyor. Umut ve yeniden birleşme sembolü olarak hizmet veren enstalasyon, topluluk ve eğitim etkinlikleri için geçici bir açık alan olarak tasarlanmış ve aylarca süren karantinadan sonra kullanıma açılmış.

Ofis tarafından iklim değişikliğine odaklanan disiplinler arası bir kamusal sanat platformu olan Climate Art için tasarlanan proje AKT II, Sussex Wild Life Trust, Arts Council England ve Bridge Point Rye gibi firmaların desteğiyle hayata geçirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın