Ryan Doyle Mardin’de

Serbest koşu atleti Red Bull sporcusu Ryan Doyle, markanın ve Mardin'in tanıtılması amacıyla yapılan çekimlere katıldı.

Red Bull firmasından yapılan yazılı açıklamada, sporcu Ryan Doyle’nin Mardin’de sokak aralarında, çatılarda, Darulzafaran Manastarı, Zinciriye Medresesi, tarihi Postane ve Kasımiye Medresesi gibi tarihi yerlerde yapılan özel çekimlerle hem Mardinlilerin gönlünde taht kurduğu hem de hayran kaldığı Mardin’in tüm dünyada tanıtılması için 26 dakikalık bir belgeselde yer aldığı bildirildi.

Doyle’nin çekimlerde sporu için çok uygun olan farklı yükseklikteki yerlerden özel olarak çizdiği rotaları jimnastik ve dövüş sanatlarından alınmış hareketlerde kat ettiği kaydedilen açıklamada, Ryan Doyle’un özel projesinin 26 dakikalık bir belgesel şeklinde tüm dünya ülkelerine dağıtılacağı belirtildi.

Doyle’nin insanların daha önce hiç denemediği rotalar çizerek bazen duvarların üstünden atladığı, bazen masaların altından kaydığı, bazen duvarlarda yere paralel yürüdüğü aktarılan açıklamada, şunlara yer verildi:

”Red Bull Sporcusu Ryan Doyle Mardin’de sokak aralarında, çatılarda, Darulzafaran Manastarı, Zinciriye Medresesi, tarihi Postane ve Kasımiye Medresesi gibi tarihi yerlerde yapılan özel çekimlerle hem Mardinlilerin gönlünde taht kurdu hem de hayran kaldığı Mardin’in ve Mardinlilerin dünyaya örnek olması için 26 dakikalık bir belgeselde yer aldı. Doyle belgesel hakkında, ‘Ben asla düşmekten korkmadım ve hep daha güzelin peşinden koştum.

Yollarım tıkandığında kendime başkalarının geçilemez dediği yeni yollar açtım. Mardinliler aynı şeyi binlerce yıldır yapmışlar. Kum fırtınalarından, güneşten korunmak için üstü kapalı sokaklar yapmışlar. Onca savaş görmüşler ama hep bir arada yaşamayı zorluklara karşı birlikte ayakta durmayı becermişler. Keşke dünyanın geri kalanı da Mardin’i görse diye düşünürken aklıma böyle bir proje geldi’ dedi.”

Etiketler

Bir yanıt yazın