Rus Avangardından Esinlenen Masa Aksesuarları

Rus tasarımcılar Nasya ​Kopteva ​ve Sasha​ Braulov​'ın ahşap masa aksesuarlarından oluşan koleksiyonu, Rusya'nın simgeleşmiş yapılarından yola çıkarak tasarlanmış.

19. yüzyılın sonlarında başlayıp 1930’lara kadar devam eden bir sanat akımı olan Rus Avangard dönemindeki ikonik yapılar, Rus tasarımcılar tarafından yeniden yorumlanarak “Russian Avant-Garde Desktop Organiser” adı verilen bir koleksiyona ilham vermiş.

Mimar Konstantin Melnikov’un 1920 yılında tasarladığı Melnikov House’a gönderme yapan manyetik ataç tutucu, çift davul formunda tasarlanmış. 

Melnikov ve Vladimir Shukhov tarafından tasarlanan Bakhmetevsky Otobüs Garajı binası ise post-itlerin tutulduğu bir objeye dönüştürülmüş.

Kalemtıraş ve kartvizit tutucu aksesuar, PM Grinberg ve GS Raitz tarafından tasarlanan ve yapımı 1939’da tamamlanan St. Petersburg’s Communication Industry Workers’ Palace of Culture’dan esinlenilerek tasarlanmış.

Alman mimar Erich Mendelsohn’nın 1928 yılında St. Petersburg’ta tasarladığı Red Banner Tekstil Fabrikası ise bir cetvel aksesuarı olarak yeniden yorumlanmış.

Silindirik formdaki silgi aksesuarı 1935 yılında tasarlanan Moscow Raysoviet binasını yansıtıyor.

Moskova’daki Round Bath House ise bir bant aparatı olarak yorumlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın