Ruralation Museum Hotel Betonun, Taşın, Suyun ve Evren Tarihinin Temalarını Kucaklıyor

Tanghan Fangshan National Geological Park’ta yer alan Ruralation Museum Hotel, AZL Architects tarafından tasarlandı.

Yapının eskiden bir taş ocağı olan bölgenin bir parçası olarak genişlemesi düşünülmüş. Beton, taş, su ile Tangshan’ın evren ve insanlık tarihi temalarına atıfta bulunuluyor.

Tangshan Fangshan National Geological Park, Zijin Dağı’nın eteklerinde, Nanjing’in doğu banliyölerinde ulusal bir jeolojik park. 1990’ların başlarında “Nankin insanı”nın kafatasının keşfiyle tanınan yaklaşık 600.000 yıl öncesinden bir yapıt. Ruralation Museum Hotel ise Tangshan Homo Erectus Relic Park’ta yer alıyor ve parka ait müzeyi destekliyor. Taş ocağı sahası, son yıllarda kapsamlı bir ekolojik restorasyon ve risk eliminasyonu geçirmiş olması bakımından dikkate değer.

Doğal taş Tangshan binası için ana malzeme olmuş. Çin Çimento Fabrikası ve Tangstan’daki Jiangnan-Xiao Ye Tian Cement Fabrikası bir zamanlar endüstrinin temel direkleriymiş.

Son yıllarda ekolojik koruma tedbirleri ve kitlesel kentleşmeye ek olarak bu endüstri mekanlarının kapandığı görülmüş, ancak bölgede bu yapıları anımsatan yüksek nitelikli beyaz çimento bölgenin belleğini yansıtan sembolik bir malzeme olarak kalmış. Taş ocağı geleneklerine referans olarak otel, bölgede bulunan taş ocağından kazılarla ortaya çıkarılmış taşlarla inşa edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın