Runxuan Textile Office Kumaş Üretim Sürecini, Dalgalı Mimari Yaklaşımıyla Yorumluyor

Runxuan Tekstil Ofisi, Foshan’daki tanınmış bir tekstil kenti olan Zhangcha'da bulunuyor.

Bu bölgedeki köylerin çoğu bir sanayi parkına sahip ve tekstil atölyeleri kasabanın her tarafına dağılmış durumda. Masanori Designs, Runxuan Textile markası için benzersiz bir ofis yaratmak üzere bir araya geldiler.

Yeni ofis, mevcut bir mülkün birinci katını kapsıyor. Aslında yapının cephesi marka için tasarlanmıştı ancak mülk sahibi üst katların havalandırılabilmesi ve cephenin mevcut cephe kaplamasına uyması için değişiklik talep etti.

Ortaya çıkan tasarım saf beyaz bir tonu öne çıkarıyor ve kumaşın üretim sürecini içten dışa doğru uzanan mimari bir dil üzerinden yorumluyor. Kavisli ön cephe, markanın logosuyla uyumlu ve ilk bakışta ziyaretçiler üzerinde görsel bir izlenim yaratıyor.

Beyaz alüminyum çubuklar cephenin üstünden birinci katın tavanına kadar uzanıyor. Çubuklar, tezgahlardaki düzenli iplik sıralarına atıfta bulunuyor ve bu çubuklar binayı saran dalgalı çizgilerle sonuçlanıyor. Dış cephedeki alüminyum çubukların alt uçları, iç mekanda tavanın kıvrımlı formuna dönüşüyor.

Alüminyum strüktür, iç mekanda da devam ediyor ve dalgalara veya dağ formlarına atıfta bulunan dalgalı bir 3 boyutlu tavan kaplaması oluşturuyor. Tasarımda kumaşın doğasını ve hareketini yakalamak için tasarımcılar, hem ön cepheye hem de iç mekana yenilikçi bir şekilde kumaş unsurları uygulayarak otantik üç boyutlu görsel efektler elde etmişler.

Minimalist beyaz ofis mobilyaları, zemin ve tavanla bütünleşiyor, yeşil bitkiler ve siyah sandalyelerle tamamlanıyor.

İç mekan düzenini optimize ederek, aydınlatma ve havalandırma projelerini çözerek, mimarlar daha sağlıklı ve daha konforlu bir ofis yarattılar. Girişin içinde sol bölümde bir resepsiyon odası ve iki bağımsız ofis yer alıyor.

Buradaki zorluk, doğal ışık ve havalandırmanın olmamasıydı. Buna cevaben, tasarımcılar üç odanın yanında bir geçit oluşturarak, geçide doğal ışık getirmeye ve üç odayı birbirine bağlamaya yardımcı olan, gerilmiş bir tavan aracılığıyla yapay bir “ışıklık” oluşturmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın