RTKL Bulgaristan’ın En Lüks Alışveriş Merkezinin Tasarımını Tamamladı

Bu cüretkar ve dikkat çekici yapının Bulgaristanın simgesi olması öngörülüyor

2012’nin sonlarına doğru bitmesi öngörülen, inşa halinde olan Bulgaristan’nın en büyük alışveriş merkezi, 82.500 m² lik alanı kaplıyor. Mimari, iç mimari ve grafik tasarım dahil olmak üzere projenin tüm aşamalarını ise RTKL tasarlıyor.

Tasarımın temeli binanın çevresini yansıtan bir vitrin olmasını böylece modern ve verimli bir alan yaratarak gelecek yatırımcıyı çekmek olarak kurgulanmış.

Yatırım geliştiricisi Bulfeld’in, proje ile ilgili yorumu: “Tasarım konsepti insan ile çevre arasındaki sinerjiyi ortaya koymak, projenin logosunda ve her tasarımında yapmaya çalıştığımız gibi. Paradise Center, Bulgaristan’ın en büyük, Avrupanın ise en özel yapılarından biri olacak.”

Mevcut ve planan önemli ulaşım bağlantılarının ortasında bulunmasıyla proje, Sofya’nın zengin mühitlerini, şehir merkeziyle bütünleştiricek bir konuma sahip olacak. Zaten tasarımda bu dinamik ilişkiyi simgeleyecek ve şehrin doğası ve merkezini bütünleştirerek en önemli simgelerinden Vitosha Dağları’nı ön plana çıkaracak.

Projenin ismi ise yapının peyzaj ögeleri, ıslak zeminler, yeşil duvarlar ve teraslar ile heyecan verici bir görünüme sahip olan avlusundan ilham alınarak verilmiş. Dış teraslar ve restorantların bulunduğu alanlar, biriyle iç içe geçmiş kareler gibi dağların vistalarına bakacak konumda yerleştirilmiş.

RTKL yöneticisi Kenneth Christian ise proje ile ilgili “Paradise Center, mükemmel ticari ve rekreasyon alanları , davetkar ve dikkat çekici yapısı ile Sofya için doğru bir hayat tarzı sunuyor. Proje Sofya’nın tümü için geliştirici bir rol üstlenecek ve insanlar için günlerinin tümünü geçirdikleri, tarihe geçecek bir mekan olacak,” yorumunda bulunmuş.

Proje tamamlandığında, Paradise Center 22.000 m² rekreasyon, 60.500 m² ticaret alanının ve 240’dan fazla mağazanın bulunduğu bir yapı olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın