RTE Üniversitesi için logo aranıyor

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin logosu için seçici kurul 10 eser arasınde değerlendirme yapıyor.

Recep Tayyip Erdoğan (RTE) Üniversitesi logo belirleme çalışmalarının seçici kurul tarafından sürdürüldüğü bildirildi. RTE Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin 5467 sayılı Kanunla kurulan Rize Üniversitesi’nin adının, 11 Nisan 2012 tarih ve 28261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İlköğretim ve Eğitim Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirildiği hatırlatıldı.

İsim değişikliği sonrasında Recep Tayyip Erdoğan üniversitesinin yeni logosunun belirlenmesi için yarışma düzenlendiği, yarışmaya 828 kişinin bin 631 eserle başvuruda bulunduğu ifade edildi. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Özen, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu seçici kurulun yaptığı değerlendirmelerde, 10 tasarımı seçtiği belirtildi.

Açıklamada, seçici kurulun amaca uygunluk, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin misyon ve vizyonu doğrultusunda Rize’nin kimliğini ön plana çıkartacak, üniversiteyi ulusal ve uluslar arası alanda temsil edebilme, konuya uygunluk, modern, grafiksel, anlaşılır, sade ve akılda kalıcı olması, özgünlük ve estetik yönden inceleme yaptığı belirtildi. Değerlendirilmeye layık görülen eserle ilgili farklı versiyonlarının çalışılması, anlamlarının detaylı şekilde ifade edilmesi, esinlendikleri bir çalışma veya tarihi eser var ise açıklanması talebiyle eser sahiplerine bilgi verilmesine karar verildiği kaydedildi. Açıklamada, dereceye giren eserlerin 10 gün içerisinde basın yoluyla duyurulacağı ifade edildi. Öte yandan, dereceye giren eserlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşüne sunulmasının planlandığı öğrenildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın