Roma’da Şeffaf Bir Restorasyon Projesi: Palazzo Bonaparte

Yaklaşık üç bin metrekarelik zengin bir şekilde dekore edilmiş alanları ve Piazza Venezia'ya bakan enteresan balkonu ile mimar Giovanni Antonio De Rossi tarafından tasarlanmış Palazzo Bonaparte, Roma tarihinin değerli bir sembolü.

17. yüzyılda inşa edilen ve 70’lerin başından beri Generali’nin mülkü olan saray, 12 ay süren bir restorasyon sürecinin ardından, mevcut mimari, tarihi ve dekoratif unsurlara saygı gösterecek şekilde işlevsel ve lojistik açıdan yenilendi.

Yeni sistemlerin kurulumundan aydınlatma çalışmasına, asma tavanların restorasyonundan duvarların yeniden inşasına kadar Generali Real Estate tarafından yürütülen ve binanın tüm katlarını kapsayan titiz yenileme projesi Studio Pras ve Roma’daki Soprintendenza Archeologia Belle Arti e Paesaggio’nun desteğiyle uygulamayı üstlenen D’Adiutorio tarafından takip edilmiş.

İddialı çalışmanın amacı, Generali Italia tarafından 2016 yılında oluşturulan çok yıllık bir plan olan Generali Valore Cultura içinde, sanat ve kültürü daha geniş bir kitleye ulaştırmak, toplumun kullanımına açık bir sanat ve kültür merkezine dönüştürmek için binanın orijinal ihtişamına zarar vermeden restore etmek.

Generali Italia ve Arthemisia ortaklığı sayesinde, Palazzo Bonaparte’daki Generali Valore Cultura sergi alanı ve dünyanın en önemli özel koleksiyonlarının yer aldığı “Impressionisti Segreti” sergisi 6 Ekim 2019’da açıldı.

Ziyaretçilerin güvenliğini garanti eden, aynı zamanda eşsiz güzellikteki döşemeyi ve odaların neoklasik dilini koruyan, dolaşımı sağlayacak bir sergi güzergahı oluşturmak için projeye yükseltilmiş cam bir zemin inşa edilmiş. Cam modüllerin dayandığı, ABS kenar ile korunan ve güçlendirilen yük taşıyıcı yapı, anodize çelikten üretilmiş ayarlanabilir kolonlar ve çapraz parçalardan oluşuyor.

Güzergahın çevresi, altta yatan elektrik, ağ ve klima kablolarının geçişini gizlemek adına opak cam ile kapatılmış, böylece kurulum rahatça gerçekleşmiş ve müteakip inceleme ve bakım çalışmalarını yürütmenin daha kolay olması planlanmış. Zeminin çelik yapısına entegre edilen LED modüller ile, daha sonra sıcak ve spritüal bir atmosfer yaratmaya ve zeminde bulunan değerli dekorasyonların kuvvetini arttırmaya çalışılmış. Tek tek modüllerin yönetiminde, hareketlerinde ve yer değiştirmelerinde maksimum esnekliğin yanı sıra duvar üzerinde uygulama gerektirmemesi, yükseltilmiş sistemi, on yedinci yüzyıl kabuğunu korumak ve karmaşık bir sınırın katı gereksinimlerini karşılamak için ideal bir seçim.

Etiketler

Bir yanıt yazın