Robotik Otomasyon Kullanılarak Üretilen Uyarlanabilir Prefabrik Konut Birimi

Tasarım ve teknoloji şirketi AUAR, Bristol'de yaşayan birkaç müzisyen için ofis ve prova stüdyosu olarak kullanılacak konut birimi tasarladı.

10 metrekarelik kabin, yüksek kaliteli, güzel tasarlanmış ve sürdürülebilir, uygun fiyatlı konut sağlamak için robotik ve otomasyonu entegre eden firmanın modüler ahşap sistemi kullanılarak inşa edilmiş. Proje, özellikle, AUAR sisteminin, isteğe göre uyarlamayı ve inşaat sürecinde topluluk katılımını destekleme potansiyelini gösteriyor.

AUAR’ın modüler sistemi, robotik kullanılarak prefabrike edilen ve konut birimlerine monte edilen ahşaptan yapılmış yapı bloklarından oluşuyor. Üretim zinciri, bir robotun ahşap levhaları tek tek yapı blokları halinde birleştirmesi ve ardından blokları kolayca taşınabilir birimler halinde istiflemesi ile başlıyor. Bu birimler yerel olarak belirli bir alana teslim ediliyor ve yerel zanaatkarlar ve inşaatçılar tarafından evlere monte ediliyor.

Konut birimi esas olarak bir viyolonsel ve kontrbas çalan iki müzisyen tarafından prova stüdyosu olarak kullanılmak üzere tasarlanmış. Müşteriler bu spesifik yapı sistemini seçmiş çünkü ortaya çıkan yapılar, benzersiz bir ortam sunarak alana ve işleve göre kolayca özelleştirilebiliyor. Birimler, ışıkla dolu bir alan korunurken elde edilebilen akustik ve ısı izolasyonunun yanı sıra yenilenebilir özellikler ve düşük karbon ayak izine sahipler.

Şirketin otomasyon sürecini kullanarak birimler, arazi özelliklerine, ayrıca kullanıcının yaşam tarzına ve estetik tercihlerine göre kolayca özelleştirilebiliyor. Bu, tekrarlayan ve yerel bağlamlara adapte edilmesi zor olan mevcut modüler konut yaklaşımlarına mutlak bir alternatif sağlıyor. Ahşap yapı blokları diğer kullanımlar için demonte edilebiliyor ve yeniden monte edilebiliyor, bu da daha az malzeme israfına yol açıyor.

Ünite için AUAR, güneydoğuya bakan yapım alanına ve müşterilerin ihtiyaçlarının anlaşılmasına yanıt olarak birden fazla tasarım üretmiş. Tasarım ekibi aynı sayıda blokla farklı, özelleştirilmiş seçenekleri ele almış. Müşteriler seçeneklerden tercih ettikleri özellikleri seçmiş ve nihai bir versiyon oluşturulmuş.

Blok prefabrikasyonu iki hafta sürmüş ve konut biriminin kendisi, AUAR’ın modüler yapı sistemiyle çalışma konusunda deneyimli ve AUAR ekibiyle birlikte çalışmak üzere görevlendirilen yerel müteahhitler ve topluluk sakinleri tarafından 7 günde inşa edilmiş.

Ortaya çıkan birim, müşterinin arka bahçesine sorunsuz bir şekilde uymuş. 10 metrekarelik küçük bir alana rağmen, boydan boya geniş bir pencere/kapı, müşterinin bahçesine görsel ve fiziksel bir bağlantı sunarak ferahlık izlenimi yaratmış. Masanın üzerine yerleştirilmiş bir tavan penceresi, birimi dolduran doğal ışığı artırmış. Ahşap bloklar ve ahşap kaplama ile birlikte, tüm ek inşaat malzemeleri düşük karbonlu, sürdürülebilir özellikleri nedeniyle tercih edilmiş. Bunlar arasında zehirli olmayan, geri dönüştürülebilir bir epdm çatı, kauçuk zemin ve kağıt selüloz yalıtımı bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın