Robot Duvarlarla Eviniz Sürekli Değişecek

Aynı mekanda kalmaktan sıkıldınız mı? Taşınmayın eviniz değişsin.

Bizim rutin diye adlandırdığımız ve içimize sıkıntı veren ruh hali aslında, beynimizin tembelleşmeye başladığının işareti. Sürekli yeni şeyler öğrenmek üzerine tasarlanan insan beyni, hergün aynı şeyleri yaşadığı zaman kayıt işleminde sorunlar yaşıyor. Gün içerisindeki yaşadıklarınız bazen bellek tarafından yeni bilgi olarak görülmediği için kaydedilmiyor. Kısacası, rutin beyninizin artık farklı çalıştığının sinyallerini veriyor.

Modern hayat ve iş dünyasının gereksimleri insanları rutine sürükleyen en büyük etkenlerin başında geliyor. Peki, ya eviniz? Yoksa rutin orada da mı devam ediyor? Bilimadamları bu soruna teknolojiyle çözüm buldu. Evinizin dekorunu ve düzenini her hafta değiştiremezsiniz. Düzenli olarak farklı dairelere taşınamazsınız. Bunlar sizi korkutmasın, teknoloji robot duvarlar sayesinde evinizi istediğinizde değiştirmenizi sağlayacak.

Panjurlardaki gibi, ileri geri, çarpraz hareket edebilen robot duvarların boyu 1 ile 1.5 metre arasında değişiyor. Şimdilik prototip aşamasında olan Wallbot adlı sistem ayrıca odanın daralıp, genişlemesini de sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın