RMJM Dubai Tarafından Tasarlanan Meydan Projesi Riyad’da Bulunuyor

RMJM Dubai, Suudi Arabistan Riyad’ın yakında yer alan birbirine bağlı bir ofis parkı olan Meydan projesini tasarlıyor.

RMJM, müşterinin talimatlarını ve iddialı vizyonunu izleyerek en iyi yetenekleri çekecek ve tanınmış bir iş merkezi haline gelecek bir proje geliştirmeye odaklanmış. Mevsimlerle gelişen, gündüzden geceye, mevsimden mevsime değişen bir mekan…

Atmosfer, uyarlanabilirlik, erişilebilirlik ve sürdürülebilirlik dahil olmak üzere birçok faktör ana planı etkilemiş. Mekân ortamı ve güneş analizlerine dayanarak, her ofis binası için üç farklı yoğunlukta cephe tasarlanmış. Konsept, cephenin bir tarafını geri çekerek her binanın kendine gölge yapması olmuş. Her binanın köşelerinin yuvarlatılmış oluşu, binanın temel iş fonksiyonlarının sürekli ve kusursuz karakterini temsil ediyor.

Peyzaj projesiyle beraber her bina dört mevsime karşılık gelen benzersiz bir niteliğe sahip olacak. Çatılar, projenin programlamasına yanıt veriyor. Ekibe doğrudan manzarayla ilgili ofis alanlarına sahip olma fırsatı veriyorlar, bu nedenle her yerde doğal bir sınırla ve dışarıda oturmak için aralarında boşluk bırakarak tasarlamışlar. Dar sokaklarda inanılmaz bir yaşama sahip şehirlerin en iyi örneklerini yansıtmak için, bazı binalar arasındaki boşluklar kasıtlı olarak dar tutulmuş. Mimarlık ofisi bunu, neredeyse yıl boyunca açık havada yemek yemeye izin veren bu mekanların üstü kapalı doğasıyla, kendilerini böyle bir karakterle ifade edebilecek yemek tesislerini tanıtmak için bir fırsat olarak tanımlıyor.

Park ayrıca mevsimlere göre değişen çiçekli ağaçlar ve bitkilerle mevsimleri karşılıyor. Kış binalarının gölgeli bir girişi var; yaz binaları güney güneşine bakıyor; bahar binaları peyzajlı avlunun etrafında yer alıyor; ve sonbahar binaları ise güneş ve gölgenin bir kombinasyonuna sahip.

Bodrum kat tasarımı, ortam ışığının, bitkilerin ve hatta bir su öğesinin iki katı filtrelemesine izin vermek için kesilen boşluklara sahip ve bodrum katlarını yer üstü deneyimlerine entegre ediyor. Peyzaj tasarımı dikey olarak aşağı indikçe bodrum kat, yukarıdaki mevsimlerin devamı haline geliyor. Dokuma bir örgü elemanı, boşlukları dikey olarak birbirine bağlıyor ve bodrumdan zemin seviyesindeki manzaraya akıcı bir görsel geçiş sağlıyor.

Etiketler

1 Yorum

  • Faruk Özgökçe says:

    Proje ofis blokları ve arasında oluşturulan bahçe. Aslında ofis blokları tasarlanan. Bunu açık alanlarıyla tasarlamak iyi bir tasarım iken bunu meydan diye daha abartılı şekilde anlatmaları gereksiz geldi bana. Yabancı mimarların özellikle bu abartılı dili mimarinin şatış dili gibi olmuş. Sahte argümanlarla yalan tanımlar üretmek gibi.

Bir cevap yazın